TENTATIVĂ – Primăria Baia Mare vrea să cumpere, cu 1,5 milioane de euro, complexul hotelier și pârtia de schi de la Izvoare

0
1039

OFERTĂ. Cei interesați știu povestea, primarul Cătălin Cherecheș vrea să facă din zona Băii Mari un fel de Saint Moritz de Maramureș, implicit să dezvolte turismul ca o latură esențială a economiei din zona metropolitană. Strategia asta a fost făcută publică de edil și cuprindea, printre altele, și achiziția complexului hotelier și a pârtiei de schi de la Izvoare.

 

Primul pas a fost efectuarea unui raport de evaluare (aprobat de consilierii municipali), pentru a se cunoaște valoarea imobilelor vizate și avansarea unei oferte de cumpărare din partea municipalității – firma care deține fosta proprietate a SC Stațiunea Izvoare SA, acum în faliment, este deținută de firma Cert Colect (fosta Rocredit Colect SRL), societatea care a preluat ipoteca firmei de instituția de credit controlată de Flaviu Leșe.

 

Ei, raportul de evaluare a imobilelor din Complexul Poiana Soarelui (situate pe raza administrativă a satului Mara, comuna Desești) a fost întocmit (de PBS Eval Consulting SRL), prețul total fiind de 6.385.800 lei + TVA, la care se adaugă 568.400 de lei + TVA pentru pârtia de schi Cora. Adică, vreo 7 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane de euro + TVA.

 

Ce urmează? Cum precizam, consilierii municipali vor aproba depunerea unei oferte pentru preluarea în patrimoniul municipiului Baia Mare a Complexului Poiana Soarelui, cu terenul și bunurile mobile aferente, precum și pârtia de schi. Complexul Poiana Soarelui este format din hotelurile Igniș (20 de camere duble și 4 apartamente), Merișor (35 de camere duble), Afiniș (în curs de amenajare) și din restaurantul Poiana Soarelui și anexele acestuia. Complexul Poiana Soarelui a fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar Pareto Grup IPURL la prețul de 6,2 milioane de lei + TVA.

 

Municipalitatea vrea să plătească complexul hotelier și pârtia de schi Cora în trei rate (20% în maximum 30 de zile de la data tranzacției, când se va face și transferul proprietății între cele două părți; 30% în maximum 6 luni de la data tranzacției și 50% în maximum un an de la data tranzacției).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ