TENTATIVĂ – Primăria Baia Mare vrea să cumpere, cu 1,5 milioane de euro, complexul hotelier și pârtia de schi de la Izvoare

0
1904

OFERTĂ. Cei interesați știu povestea, primarul Cătălin Cherecheș vrea să facă din zona Băii Mari un fel de Saint Moritz de Maramureș, implicit să dezvolte turismul ca o latură esențială a economiei din zona metropolitană. Strategia asta a fost făcută publică de edil și cuprindea, printre altele, și achiziția complexului hotelier și a pârtiei de schi de la Izvoare.

 

Primul pas a fost efectuarea unui raport de evaluare (aprobat de consilierii municipali), pentru a se cunoaște valoarea imobilelor vizate și avansarea unei oferte de cumpărare din partea municipalității – firma care deține fosta proprietate a SC Stațiunea Izvoare SA, acum în faliment, este deținută de firma Cert Colect (fosta Rocredit Colect SRL), societatea care a preluat ipoteca firmei de instituția de credit controlată de Flaviu Leșe.

 

Ei, raportul de evaluare a imobilelor din Complexul Poiana Soarelui (situate pe raza administrativă a satului Mara, comuna Desești) a fost întocmit (de PBS Eval Consulting SRL), prețul total fiind de 6.385.800 lei + TVA, la care se adaugă 568.400 de lei + TVA pentru pârtia de schi Cora. Adică, vreo 7 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane de euro + TVA.

 

Ce urmează? Cum precizam, consilierii municipali vor aproba depunerea unei oferte pentru preluarea în patrimoniul municipiului Baia Mare a Complexului Poiana Soarelui, cu terenul și bunurile mobile aferente, precum și pârtia de schi. Complexul Poiana Soarelui este format din hotelurile Igniș (20 de camere duble și 4 apartamente), Merișor (35 de camere duble), Afiniș (în curs de amenajare) și din restaurantul Poiana Soarelui și anexele acestuia. Complexul Poiana Soarelui a fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar Pareto Grup IPURL la prețul de 6,2 milioane de lei + TVA.

 

Municipalitatea vrea să plătească complexul hotelier și pârtia de schi Cora în trei rate (20% în maximum 30 de zile de la data tranzacției, când se va face și transferul proprietății între cele două părți; 30% în maximum 6 luni de la data tranzacției și 50% în maximum un an de la data tranzacției).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here