MUTARE – Primarul Cătălin Cherecheș o scoate pe „linie moartă” pe Nora Ghețe, director al SPAU, înlocuind serviciul de ambient urban cu o firmă: Activ SA

0
3200
Eleonora Ghețe și Cătălin Cherecheș

FIRMĂ. Activ SA se va numi noua firmă a municipalității Baia Mare care se va ocupa de activități de întreținere peisagistică (activitate care până acum era în sarcina Serviciului Public Ambient Urban – SPAU -, condus de director general Eleonora Ghețe), iar conducerea acesteia îi va fi încredințată, timp de patru luni (până la organizarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație), Alexandrinei Bancoș, director executiv al operatorului de apă-canal Vital SA, firmă a cărei acționar majoritar este tot municipalitatea.

 

Sediul social al noii firme care va avea ca acționar unic municipiul Baia Mare (prin Consiliul Local) a fost stabilit pe strada Serelor nr. 2, actualul sediul al SPAU. Consiliul de Administrație al firmei va fi compus din cinci membri (până acum au fost nominalizați doar trei: Alexandrina Bancoș, Ioan Pop și Cristian Maroșan).

 

Mișcarea primarului Cherecheș nu e o surpriză, devenind chiar publică la finalul lunii trecute, când a decis (iar consilierii municipali au aprobat în unanimitate) “înființarea unei societăți comerciale pentru administrarea domeniului public și privat al Municipiului Baia Mare și gestionarea serviciilor de utilități publice prin reorganizarea administrativă a Serviciului Public Ambient Urban” – atunci denumirea firmei a fost Baia Mare Activ, ulterior modificată în Activ.

 

SPAU avea în atribuții amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi; producerea în sere şi pepiniere a materialului dendrofloricol; amenajarea, întreţinerea şi exploatarea parcărilor publice cu plată, a locurilor de joacă pentru copii, a trenuleţului din parcul Regina Maria, a fântânilor arteziene; administrarea cimitirelor municipale; curăţirea coşurilor de fum; prestarea activitatii de dezinsecţie, dezinfectie şi deratizare; salubrizarea și deszăpezirea aleilor din parcurile publice; administrarea piețelor.

 

Eleonora Ghețe

Debarcarea Eleonorei „Nora” Ghețe (care împreună cu Carmen Pop, directorul Direcției Economice, este cea mai longevivă șefă a unui serviciu al Primăriei) de la conducerea SPAU a fost anunțată și repetată de primarul Cătălin Cherecheș de mai multe ori, încă din 2013, iar în urmă cu un an și jumătate, chiar pe când edilul municipiului era sub control judiciar, fiind suspendat din funcție, acesta i-a cerut înlocuitorului său, Marinel Rob, să îi ceară demisia (și ei și altor trei directori din Primărie, precum și secretarului instituției).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here