GUVERN – Sorina Pintea, ministru al Sănătății (principala contracandidată, Rodica Nassar, susținută de PSD București, a renunțat la candidatura pentru nominalizare)

0
1382
Sorina Pintea (foto: Informația Zilei)

PORTOFOLIU. Liderii PSD s-au reunit în Comitetul Executiv, acolo unde vor fi votați miniștrii Cabinetului Dăncilă. În cazul în care sunt mai multe propuneri pentru acelși portofoliu, CEx va decide prin vot. Din Maramureș, e certă poziția lui Gheorghe Șimon care va rămâne – așa cum 2mnews a anticipat în urmă cu cinci zile – ministru al Economiei, el fiind unica propunere pentru acest portofoliu.

 

Situația ministrului Educației, Liviu Marian Pop, a fost una ingrată, pentru portofoliul său existând încă două propuneri: Valentin Popa (rectorul Universității din Suceava, care a mai fost propus și în Cabinetul Tudose) sau Ecaterina Andronescu (propunerea PSD București). CEx a votat pentru Valentin Popa.

 

În fine, alt maramureșean aflat în cărți pentru un post de ministru a fost Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, și ea aflată la a doua nominalizare. Ministrul Sănătăţii din Cabinetul Grindeanu, Florian Bodog, a anunţat înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD că a luat decizia să nu-şi depună candidatura pentru un nou mandat.

 

Înaintea ședinței CEx mai mulți dintre social-democrații propuși pentru portofolii în Guvernul Dăncilă s-au retras din cursă, printre aceștia fiind și Rodica Nassar, susținută de PSD București. În aceste condiții, în funcția de ministru al Sănătății va fi nominalizată Sorina Pintea.

 

Sorina Pintea este economist, manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare din 2013 (anterior a ocupat, timp de aproape cinci ani, aceeași funcție la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare). În urma scrutinului din 11 decembrie 2016, Sorina Pintea a ajuns senator, dar a renunțat la funcție la începutul anului 2017, optând pentru funcția administrativă de la spitalul din Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here