COMPETIŢIE – Liceenii băimăreni din echipa „CyberMinds”, la cea mai importantă competiţie de robotică din România

0
617
Echipa „CyberMinds” de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare

ROBOTICĂ. CyberMinds, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, intră astăzi în concursul First Tech Challenge România, cea mai importantă competiţie de profil din ţară. Evenimentul, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Bucureşti, îşi propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

 

Robotul prezentat în concurs, în timpul construcției

Profesorul Lucian Stoian de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, a consemnat înaintea plecării spre Bucureşti: „Nu prea am mai avut timp să mai scriu despre roboţelul nostru. Acum este gata. Gata este un fel de a spune. Ar mai fi multe de îmbunătăţit, dar nu mai este timp. Sâmbătă şi duminică avem concurs la Bucureşti. Sperăm să funcţioneze bine. Am mai avut câteva defecţiuni. Am mai progresat şi la autonomie, unde am avut in ultimele săptămâni un sprijin substanţial din partea domnului programator Radu Lodina de la IndecoSoft căruia îi mulţumim pentru zecile de ore petrecute împreună cu elevii noştri”.

 

First Tech Challenge România

Timp de două zile, astăzi şi mâine, aproximativ 800 de elevi din 33 de oraşe din România se vor întrece în această competiție. Dincolo de întrecerea între roboţii construiţi de echipele participante, elevii trebuie să îşi promoveze echipa şi să câştige notorietate în comunităţile lor. Robotul declarat câştigător al BRD FIRST Tech Challenge România powered by Vodafone va participa la Campionatul Mondial de Robotică organizat în St. Louis (SUA), luna viitoare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here