DIN FONDURI EUROPENE – Peste 12 milioane de lei pentru modernizarea zonei centrale a orașului Târgu Lăpuș: vor fi amenajate trotuare, spații verzi și piste de biciclete

0
1624

INVESTIȚIE/DEZVOLTARE. Administrația locală din orașul maramureșean Târgu Lăpuș, controlată de primarul Mitru Leșe (PNL), estimează că va plăti peste 12,3 milioane de lei (exact: 12.311.448,22 lei, sumă care include TVA), cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operaţional Regional 2014-2020), pentru modernizarea totală a zonei centrale a urbei.

 

Investiția, una semnificativă, vizează reamenajarea și amenajarea unor trotuare noi, a spațiilor publice și spațiilor verzi și crearea unor piste pentru biciclete pe zona adiacentă celei centrale, care să permită desfășurarea traficului pietonal și circulația cu biciclete în condiții de siguranță, pe spații separate de partea carosabilă a căii rutiere.

 

Contractul a fost deja introdus în licitație publică în procedură simplificată și va fi oferit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o pondere în decizia finală de 85%, iar garanția lucrării de 15%). Ofertele constructorilor pot fi depuse până în 9 februarie 2022. Contractul trebuie finalizat în cel mult 20 de luni, iar lucrările trebuie garantate cel puțin 5 ani.

 

* Foto: @Primăria Târgu Lăpuș

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here