EVALUARE DE TOAMNĂ – Câte capre negre mai sunt în Parcul Național Munții Rodnei

0
1609

CAPRA NEAGRĂ. Primăvara și toamna are loc o evaluare a efectivelor de capră neagră (Rupicapra rupicapra) din Parcul Naţional Munţii Rodnei, la acțiune participând gestionarii fondurilor cinegetice și reprezentanții Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR) şi Garda Forestieră Cluj – se folosesc camere foto și video, binocluri, GPS-uri și se străbat 18 trasee.

 

Conform APNMR, în primăvara anului trecut au fost observate 104 exemplare, în toamna anului trecut – 122 de exemplare, în primăvara acestui an – 121 de exemplare, iar acum, în toamna anului 2018, 123 de exemplare de capră neagră.

 

În urma unei observații a celor care efectuează această evaluare: cele mai multe exemplare de capră neagră au fost observate pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, fapt firesc ținând cont că, din punct de vedere administrativ, 80% din suprafaţa parcului este pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi doar 20% pe raza județului Maramureş.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here