VICTORIE PREVIZIBILĂ – Minaur învinge categoric la Baia Mare „lanterna roșie”, iese din zona barajului de menținere în Liga I și urcă pe locul 8

0
254

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 22-a a Ligii I la handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a câștigat, cu 38-24 (19-10), partida cu CSU Știința București. Meciul, condus de tinerele arbitre Barbara Șandor (Târgu Mureș) și Corina Badea (Ploiești), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 10 (Minaur) și 14 (Știința) și a pornit cu echipa gazdă în postura de favorită.

 

Cu 3 victorii în ultimele 3 meciuri directe cu bucureștencele, care sunt potențial retrogradate, fiind situate pe ultimul loc al clasamentului Ligii I cu 0 puncte (21 de înfrângeri în 21 de meciuri), Minaur viza o victorie care să o îndepărteze de zona de baraj pentru menținere în prima divizie (unde au ajuns după 4 înfrîngeri în ultimele 5 meciuri), obiectiv realizabil în condițiile în care studentele de la Știința au cea mai slabă apărare, cel mai slab atac și au pierdut toate cele 21 de meciuri disputate în această ediție.

 

În tur, la București, Minaur s-a impus cu 36-19, diferența de valoare între cele două echipe fiind uriașă. O victorie la minim 6 goluri o putea urca pe Minaur până pe locul 8 în clasament, salt semnificativ de 3 locuri. Băimărencele și-au respectat și statutul și previziunile bookmaker-ilor, impunându-se categoric, la 14 goluri diferență.

 

Partida a fost una cu poarta închisă, Cristina Mihiș cu 18 intervenții salvatoare (procentaj 42,86%!) fiind jucătoarea cu cel mai mare aport la victoria gazdelor, alături de Maria Gomes Da Costa, Amelia Lundback, Katarina Pavlovic, Magda Alfredo Cazanga, Andreea Țîrle, Alba Chiara Spugnini Santome și Ana Maria Tănăsie. De altfel, aproape toate handbalistele Minaurului au avut indice pozitiv de aport la victorie.

 

O partidă controlată aproape în totalitate de gazde (după tatonarea de început, care a durat 7 minute: 2-2), Minaur punând la capătul jumătății primei reprize o diferență de 6 goluri față de adversară: 9-3 (min. 15). Repriza a luat final cu 19-10, practic liniștitoare pentru dilema câștigătoarei (dacă s-a pus vreodată problema), în repriza secundă cu excepția portarilor, a Lucianei Popescu și a Aleksandrei Vujkavlovic, toate celelalte băimărence și-au înscris numele pe foaia marcatoarelor unui meci finalizat la o diferență care scutește de orice comentarii suplimentare: 38-24.

 

Pentru Minaur au marcat: Gomes Da Costa (6 goluri), Lundback și Pavlovic (câte 5 goluri), Spugnini Santome, Cazanga și Tănăsie (câte 4 goluri), Borș și Țîrle (câte 3 goluri), Ujkic (2 goluri), Kerekes și Ianăși (câte 1 gol). Portarul Mihiș – 18 intervenții salvatoare. De la oaspete s-au remarcat Dăscălete (6 goluri) și Cavlovic (5 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 8, iar etapa următoare (a 23-a) joacă pe teren propriu, în 1 mai, cu CSM Târgu Jiu (locul 9 în acest moment), însă până atunci va disputa și meciul restanță din etapa 20, tot la Baia Mare, cu Gloria Bistrița-Năsăud (locul 3 în acest moment).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here