URMĂRIRE PENALĂ – A început urmărirea penală în două dosare referitoare la cazul retrocedării a 17.000 de hectare de pădure Composesoratului Borșa

0
1600

CAZ. Afacerea „Retrocedarea a 17.000 de hectare de pădure Composesoratului Borșa” s-a soldat deja cu două dosare în care, recent, s-a luat decizia de începere a urmăriririi penale. Unul dintre acestea se referă la modul în care a fost creat dosarul ce atestă proprietatea și care a stat la baza deciziei instanței și unul la popririle instituite de executorul judecătoresc angajat de composesoratul în cauză pe conturile Instituției Prefectului și a Primăriei Borșa.

 

Informațiile sunt oficiale și au fost făcute publice de prefectul județului, Vasile Moldovan, care a subliniat că în primul dosar (ce a pornit de la autodenunțul lui Gheorghe Albu, fostul secretar al composesoratului, care a mărturisit procurorilor DNA cum s-au falsificat documente și cum s-au mituit judecători pentru a se ajunge la această sentință) îi are ca actanți „pe cei doi” (n.red., Gheorghe Albu și Matei Mihali, președintele composesoratului), iar cel de-al doilea dosar e îndreptat asupra executorului judecătoresc care a instituit proprirea pe conturi, „pentru abuz în serviciu”.

 

În această retrocedare, până acum există o decizie a instanței din micul oraș bihorean Aleșd care confirmă dreptul Composesoratului Borșa asupra unei proprietăți de 17.000 de hectare de pădure. Pe rol sunt mai multe procese și mai multe plângeri penale, cel puțin în cele două cazuri semnalate de prefectul Moldovan fiind luată decizia procurorilor anticorupție de a declașa începerea urmăririi penale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here