STRATEGIE – Din cauza abuzurilor unor primari social-democrați, PNL Maramureș a înființat o comisie de control administrativ pentru a-și proteja aleșii

0
455

DECIZIE. În ultima perioadă de timp, conducerea PNL Maramureș a avut o serie de întâlniri regionale cu organizațiile locale ale filialei județene, în Baia Mare, Gârdani (zona Codru), Copalnic-Mănăștur (zona Fisculaș-Chioar), Poienile Izei, Săcel (zona Vișeu-Borșa) și Sighetu Marmației.

 

Conform conducerii județene a liberalilor, discuțiile au vizat “atât problemele interne, organizatorice, cât și probleme generate de abuzurile unor primari ai puterii, care nu înțeleg regulile democrației și care încearcă prin toate mijloacele să elimine vocea opoziției. Un exemplu în acest sens este primarul din Botiza (Florea Poienar), care le taie indemnizațiile consilierilor locali ai PNL și care nu le ia în considerare ședințele de comisii”. Liberalii nominalizează și un alt abuz al primarului Poienar: toți consilierii liberali au fost numiți în aceeași comisie.

 

În urma acestor discuții, PNL Maramureș a decis constituirea unei comisii specializate pe control administrativ (formată din membrii PNL cu experiență în domeniul juridic, economic și în administrație), menită să-i ajute pe consilierii liberali în cadrul administație publice, pentru ca aceștia să poată ataca în contencios administrativ decizii pe care ei le consideră abuzive și a bloca în acest fel comportamentul discreționar al primarilor social-democrați.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here