SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, două spectacole în Baia Mare: dramă și teatru de păpuși

0
209
„Delfini”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În weekendul 29 septembrie – 1 octombrie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole. Astfel, vineri, 29 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal, este programat spectacolul „Delfini, în regia Adinei Lazăr și scenografia lui Mihai Vălu. În distribuție, actorii Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu / Andrei Dinu, Inna Andriuca, Sanda Savolszky.

 

Drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur, este o rescriere a regizoarei Adina Lazăr, inspirată din viața personală, scenariul fiind construit pe osatura piesei „Singurătatea pietrelor” de Flavius Lucăcel. Spectacolul, care a avut premiera la 5 mai 2023, are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

 

Spectacolul durează 95 de minute, iar prețul unui bilet este 25 lei/20 lei (categ.II) – 15 lei/10 lei (categ. II), preț redus pentru elevi, studenți, pensionari.

 

Sâmbătă, teatru de păpuși

 

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Teatrului de Păpuși, este programat spectacolul „Capra cu trei iezi”, în regia lui Iulian Bulancea, o repunere în scenă după spectacolul din 1973 regizat de Aristotel Apostol. În distribuție: Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan, Iulian Bulancea.

 

„Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală, a cărei scenografie este semnată de Ida Grumaz / Mihai Vălu. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă. Spectacolul durează 50 minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Biletele se pot achiziționa de pe Evenimente (myticket.ro) sau de la casieria Teatrului.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here