REȚEAUA DE „CRISTAL” – Patru maramureșeni din gruparea care vindea droguri elevilor din Maramureșul istoric, arestați 30 de zile pentru constituire a unui grup infracţional organizat și trafic de droguri de mare risc

0
2847

TRAFIC DE DROGURI. Magistratul de caz al Secției Penale a Tribunalului Maramureș a admis miercuri, 29 noiembrie 2023, arestarea preventivă pentru 30 de zile a grupului format din Mirel Hotea, Șandoar Ioan Cânța, Bogdan Mihai Berinde, Ionel Gabriel Zubașcu, reținuți marți, 28 noiembrie 2023, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş, pentru constituire a unui grup infracţional organizat și trafic de droguri de mare risc. Cei 4 vor sta în arest până în 28 decembrie 2023 inclusiv.

 

Alți 3 membri ai grupării, și ei reținuți marți, respectiv Ioan Iuga, Alin Gabriel Vancea și Bogdan Iepan, au fost plasați sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile (până în 27 ianuarie 2024 inclusiv). Toți cei 7 sunt din localități din Maramureșul istoric (Sighetu Marmației, Săliștea de Sus, Bocicoiu Mare).

 

Conform DIICOT, după o operațiune în care – împreună cu polițiști din cadrul de Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Cluj, Oradea,  Suceava și Brașov, polițiști de la IPJ Maramureș și IPJ Bistrița-Năsăud, polițiști de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației, jandarmi de la IJJ Maramureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca – au executat 56 de mandate de  percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Cluj, au adus la audieri peste 30 de persoane, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  trafic de droguri de mare risc.

 

În cauză, s-a reținut că 15 suspecți, constituiți într-un grup infracțional organizat, au  vândut pe parcursul anului 2023, în mod repetat, diferite cantități de “cristal” (3-CMC și 4-CMC – droguri de mare risc), preponderent către  tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile limitrofe.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here