RALIUL MARAMUREȘULUI 2023 – Clasamentul după prima zi: septuplul campion național Simone Tempestini conduce înaintea ultimelor 4 probe

0
1486
Simone Tempestini

MOTORSPORT. După prima zi a Raliului Maramureșului 2023, etapa a III-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, septuplul campion național absolut Simone Tempestini conduce înaintea ultimelor 4 probe programate duminică, 25 iunie. În clasamentul primei zile, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) este acreditat cu timpul de 46 min 59 sec și este urmat de echipajul Sebastian Barbu/Teodor Gabriel Găină (Skoda Fabia Rally 2 E), înregistrat cu un ecart de 31 sec 9/10, şi de echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally 2), la 34 sec 1/10 de lider.

 

Locul 4 este ocupat de echipajul Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la o distanță de 37 sec 5/10 de Tempestini, iar pe locul 5 este echipajul Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208 Rally 4), la o distanță de 01 min 07 sec 7/10 (frații Maior erau liderii provizorii ai Campionatului Național înaintea Raliului Maramureșului, surprinzător în contextul în care concurează pe o mașină de Rally4 cu tracțiune pe față).

 

Astăzi, 25 iunie 2023, au loc ultimele 4 probe ale competiției din Maramureș, una care a suscitat deja numeroase critici în urma anulării probei SuperSpeciale din Baia Mare și a anulării Specialei 2 Copalnic, dar mai ales a modului în care . Favorit la locul 1 a fost și rămâne Tempestini, câștigător și al ediției din 2021 și clasat pe locul 2 la precedenta ediție (în 2022 câștigător a fost echipajul bulgar Ignat Petrov Issaev/Yordanov Yordan, debutanți într-un raliu din România).

 

* Foto: @Simone Tempestini

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here