AU PROMOVAT – Academica Recea va juca în Liga a III-a, după ce depășit în deplasare campioana județului Bistrița-Năsăud: Maramureșul, 3 echipe în al treilea eșalon valoric

0
1263

FOTBAL – BARAJ PROMOVARE LIGA A III-A. Sâmbătă, 24 iunie 2023, pe Stadionul Gabana din Rodna, în manșa a II-a a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, Minerul Rodna a pierdut, cu 0-1 (0-1), meciul cu Academica Recea. Meciul, arbitrat la centru de Mircea Ardelean din Arad și opunând câștigătoarele Ligii a IV-a din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud, a fost decisiv, partida din tur, de la Recea, încheindu-se nedecis, 1-1.

 

Orgolii și speranțe mari din ambele tabere, gazdele au numit această zi chiar una istorică, în care au forțat revenirea după 35 de ani în Liga a III-a, punându-și toate speranțele în partida de pe teren propriu și amintind că în ultimii 5 ani nu au pierdut decât două meciuri pe Stadionul Gabana (unde este în derulare un proiect de reabilitare în valoare de 10,68 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții). Și maramureșenii, la fel ca bistrițenii în meciul tur, au venit însoțiți de suporteri, deși stadionul din comuna bistrițeană are doar 700 de locuri.

 

Gazdele, antrenate de antrenorul-jucător Valeriu Munteanu, au început cu următorul 11: Cămărășan – Dodea, V. Hazbei, Patca, Valea – Colța (cpt.), Sighiartău, Bortaș, Savu – Brumă, R. Hazbei. O singură modificare față de formula din meciul tur, Sighiartău în locul căpitanului tradițional Viliczki, accidentat la partida din Recea (ruptură musculară în min. 31, când a fost înlocuit de acealși Sighiartău).

 

Oaspeții, antrenați de fostul internațional băimărean Romuls Buia, au intrat pe teren în formula: Dombradi – Mitrea (cpt.), Urs, Lang, Lung – Parnău, Groza, Chiorean, Balmoș – Petran, Bușică. La fel ca în cazul bistrițenilor, echipa-tip.

 

Timp bun pentru fotbal, stadionul este localizat la poalele Măgurii Mari (1.188 metri – munte vulcanic din Munții Rodnei), gazon prost (dar nu chiar atât de prost ca și cel din perioada în care echipa din comuna maramureșeană Fotbal Comuna Recea activa în eșalonul II valoric, pentru că e greu să mai găsești așa ceva), la partidă asistă circa 400 de spectatori (cu tot cu cei de după garduri – majoritatea). Meciul a fost presărat cu ocazii cauzate de grave deficiențe tehnice, ceea ce l-a făcut spectaculos pentru cei de pe margine (în primele 5 minute, s-a luftat de la 3 metri cu poarta goală și de o parte și de cealaltă).

 

În min. 16, Academica irosește cea mai mare ocazie de gol de până atunci, Balmoș, din lovitură liberă de la circa 22 de metri, trimite violent în transversală (la astfel de lovituri, portarul Cămărășan se poziționează greșit, la 4 metri de linia porții). Maramureșenii domină meciul.

 

În min. 28, Brumă profită de o greșeală a liberoului Lang și rămâne singur cu Dombradi, dar trage peste de la 8 metri. Peste numai 4 minute, Academica reușește să deschidă scorul, masivul libero al maramureșenilor, Lorand Lang, reluând cu capul în poarta lui Cămărășan centrarea din lovitura de colț executată excelent de Bușică. În min. 41, faza putea să se repete, însă Lang, ușor jenat de portarul gazdelor, a plasat lovitura de cap puțin pe lângă. Repriza se încheie cu oaspeții în avantaj: 0-1.

 

În min. 77, antrenorul Munteanu se introduce pe teren (în locul lui Sighiartău), dar în jocul fără nicio viziune al gazdelor nu se produce nicio schimbare în bine și meciul se încheie cu victoria oaspeților, la limită, dar suficientă pentru a-și asigura promovarea în Liga a III-a.

 

Minerul Rodna – Academica Recea: 0-1 (0-1), a marcat Lorand Lang (min. 32).

 

Începând din sezonul viitor, Maramureșul va avea trei echipe în Liga a III-a: retrogradata din Liga a II-a Minaur Baia Mare, CSM Sighetu Marmației (care la revenirea în Liga a III-a s-a menținut în al treilea eșalon valoric) și nou-promovata Academica Recea.

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here