PROBLEMĂ SISTEMICĂ – Din cei 3 procurori de la Vișeu de Sus, 2 devin judecători, iar Parchetul local a rămas cu un singur magistrat care va avea de soluționat cu 258% de dosare peste media națională

0
654

DECIZIE: METAMORFOZA PROCUROR – JUDECĂTOR. Procurorii Alina Hațegan și Lăcrimioara Mărioara Vlad de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus vor fi judecători, cererile de metamorfozare profesională fiind aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii, iar decretul prezidențial în acest sens fiind semnat.

 

Procurorul Alina Haţegan (are circa 3 ani în activitatea de procuror) urmează să fie numită în funcţia de judecător la Judecătoria Alba Iulia, iar procurorul Lăcrămioara Marioara Vlad (are circa 6 ani în activitatea de procuror), judecător la Judecătoria Vişeu de Sus. Înainte de intrarea în magistratură, ambele au fost avocat.

 

În urma acestor plecări, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, care oricum avea o încărcătură de dosare de soluționat pe procuror cu aproximativ 20% peste media națională, deși opera până acum în schemă de personal aproape completă, cu 3 procurori (doar postul de conducere fiind vacant), rămâne cu un singur procuror care va avea de soluționat o medie de peste 6.000 de dosare, cu 258% peste media națională.

 

Situația de la Vișeu de Sus a devenit la fel de dramatică, din cauza lipsei de personal, ca și cea din Târgu Lăpuș, alt Parchet care activează cu un singur procuror și acela delegat de la Parchetul Baia Mare (Mihai Mădălin Carnariu, care, fiind unicul procuror din Parchet, este delegat și în funcția de prim-procuror).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here