INVESTIȚIE – Firma familiei magnatului Blidar a câștigat licitația de extindere a rețelei de apă din Cicârlău, contract de peste 3 milioane de lei

1
1415

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ – CICÂRLĂU. Administrația publică din comuna maramureșeană Cicârlău, controlată de edilul Sorin Lupșe (PSD), a semnat contractul de execuție a extinderii cu 4,4 kilometri a rețelei de alimentare cu apă potabilă.

 

Valoarea contractului, semnat la 14 noiembrie 2023, este de peste 3 milioane de lei (exact: 3.127.488,03 lei, sumă care include TVA), proiectul investițional prevăzând și montarea a 3 stații de pompare tip hidrofor dotate cu câte 2 pompe, a 18 cămine de vane, a 7 hidranţi de incendiu supraterani și 128 de branșamente individuale (fiecare imobil situat pe traseul rețelei de distribuție proiectate va fi branșat).

 

Contractul va fi realizat de sereleul Truck Sped, înregistrat în satul Sârbi (com. Fărăcașa) și controlat scriptic de Mihaela Corina Blidar (fiica lui Valer Blidar – deține 70% din părțile sociale) – asociați minoritari sunt Petrică Chiș (nepotul lui Valer Blidar, care deține 20% din părțile sociale) și de Letiția Vanciu (10%).

 

Mihaela Corina Blidar mai deține participațiuni în alte 4 firme – ICPE Saerp SA din București, Astra Vagoane Călători SA din Arad, Societatea de Întreținere și Reparații Vagoane de Călători CFR Sirv Titu SA din Titu (jud. Dâmbovița), Tristar SRL din București. Petrică Chiș mai deține participațiuni în alte 3 firme – Prodind Impex SRL din Baia Mare, Avi SRL din Craiova, Heximpex SRL din Baia Mare.

 

Anul trecut, firma familiei magnatului maramureșean Valer Blidar (care are o avere estimată la 180 de milioane de euro și deține participațiuni de control în firmele Astra Vagoane Călători Arad, Astra Vest, Sirv Titu, Marmura București, Tristar București și Astra Trans Carpatic) a încheiat cu o cifră de afaceri de 16,73 milioane de lei și un profit net de 536.711 lei, realizat cu 51 de angajați, dar și cu datorii de 5,78 milioane de lei.

 

Truck Sped activează de 20 de ani în economia județeană și este specializată producția betonului, construcții de drumuri și transport.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Vai și amar , imitații ieftine de jurnaliști.! Alții dar mai multe informații despre procentele firmei șamd.. Asta da informație! Apa respectivă cred că ajunge la câteva gospodării pt că întâmplător se află pe traseul până la introducere datorită cărora va ajunge asupra în acea zonă . Restul satului mai are încă mult și bine de așteptat. Din păcate singurul lucru nou adus de anul 2024 este majorarea impozitului și alte celorlalte dări. Îmi aduc cu drag aminte când trăiam în Hatvan, aveam să la robinet..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here