ÎNFRÂNȚI LA LOTERIA PENALTY-URILOR – CSM Sighetu Marmației a pierdut calificarea în finala barajului de promovare în Liga a II-a, la lovituri de departajare, în dauna Gloriei Bistrița

0
479

FOTBAL – BARAJ DE CALIFICARE ÎN LIGA A II-A. Sâmbătă, 25 mai 2024, în Complexul Sportiv „Jean Pădureanu” din Bistrița, în meci retur al semifinalei barajului de promovare în Liga a II-a la fotbal, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a calificat după penalty-uri, cu 6-4 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1) în dauna formației CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat la centru de Eduard Ioniță din Tulcea, a opus echipele clasate pe locurile 1 în Seria a 9-a (Bistrița) și 2 în Seria a 10-a (Sighetu Marmației).

 

După 0-0 în tur, la Sighetu Marmației, meciul de la Bistrița a devenit decisiv pentru calificarea în finala barajului de promovare (în care adversarul va fi echipa mureșeană Unirea Ungheni, calificată după 3-0 și 1-1 în dauna lui SCM Zalău), gazdele pornind cu prima șansă. Plouă la Bistrița, dar tribunele sunt aproape pline. Elevii lui George Zima au fost cei care au deschis scorul, după o repriză încheiată cu același scor ca și la începutul partidei: 0-0. În min. 62, după un corner bine executat, Daniel Anchidin a deschis scorul pentru oaspeți cu o lovitură de cap imparabilă: 0-1.

 

Gazdele au reușit egalarea, tot în urma unei lovituri colț, centrarea, respinsă inițial de fundașul central Pape Ndiaye, a ajuns la Vasile Mihai, iar șutul acestuia de la circa 20 de metri, defectuos (se ducea pe lângă poartă), a fost deviat de la 6 metri de Luca Popa: 1-1.

 

Apărarea sighetenilor salvează în prelungiri două mari ocazii de gol (șutul lui Chiorean de la 20 de metri, respins de Berințan în min 90+4 și șutul lui Vasile de la 25 de metri din min. 90+5 deviat pe lângă bara din stânga portarului sighetean).

 

Pentru că nimic notabil nu a schimbat scorul de pe tabela de marcaj, meciul a intrat în prelungiri (două reprize de câte 15 minute). După doar 10 minute de prelungiri, Gheorghe Șofroni este eliminat (pentru al doilea cartonaș galben: arbitrul l-a sancționat interpretând că a tras de timp, șutând o minge ieșită în aut). Sighetenii joacă în inferioritate numerică.

 

În cele două reprize de prelungiri niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie și meciul s-a încheiat cu 1-1, calificarea urmând să se tranșeze la penalty-uri. Încep bistrițenii. Primele 5 lovituri sunt transformate în gol. Sighetenii au ratat cel de-al treilea penalty (șut pe lângă poartă), gazdele au transformat până la final toate cele 5 lovituri, ultima lovitură a sighetenilor nu a mai fost necesar să se execute și meciul s-a încheiat cu 6-4 (5-3 la penalty-uri).

 

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (locul 1 Seria a 9-a) s-a calificat în finală, urmând să își dispute calificarea în Liga a II-a cu colega de serie, Unirea Urziceni (locul 2 Seria a 9-a).

 

* Foto: @Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here