ÎNFRÂNGERE – Explorări Baia Mare pierde pe teren propriu cu SCM Zalău, la capătul unui meci extrem de disputat, care a durat aproape două ore

0
223

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 15 octombrie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii Naționale de volei masculin: Explorări Baia Mare a pierdut, cu 1-3 (21-25, 25-23, 23-25, 24-26), partida cu SCM Zalău. Înaintea etapei cele două echipe ocupau locurile 1 (Baia Mare) și 6 (Zalău), fapt mai puțin edificator în contextul în care campionatul este abia la început.

 

Un meci echilibrat, sălăjenii, care s-au clasat în sezonul trecut pe locul 6 (băimărenii pe 7), începând mai bine și adjudecându-și primul set, iar băimărenii egalând situația după un set 2 echilibrat la capătul căruia deja se juca de aproape o oră! În setul 3, oaspeții se distanțează la 5 puncte (2-7), părând că se desprind în câștigători fără probleme, dar Explorări remontează diferența și egalează la 10. Se merge apoi „cap la cap” (băimărenii alternează momentele bune, cu atacuri decisive, cu momente de deconcentrare, cu serve direct în fileu) până la 17-17, gazdele reușesc o consecutivă și se desprind la 2 puncte, dar zăulăuanii revin și egalează.

 

Finalul de set 3 din nou e extrem de echilibrat, niciuna dintre echipe neputându-se desprinde: 22-22. Marius Botea cere time-out, după ce băimărenii au fost egalați de la 22-20. Jucăm cu o formulă ofensivă: Taboada, Aldea, Dragomir, Cheagă, Tarța și Crișan (libero). 23-23 (la băimăreni iese Aldea intră Catrina), dar oaspeții servesc pentru set. Gazdele ating fileul în săritură și zălăuanii (care sunt foștii vicecampioni din urmă cu două sezoane, când echipa era antrenată de băimăreanul Sorin Pop, acum antrenor secund la Explorări) câștigă setul: 1-2. A trecut o oră și jumătate de la debutul partidei. Se joacă în medie 27-28 minute pe set.

 

Antrenorul sârb Dragan Kobiljski (venit în septembrie 2022 pe banca tehnică a zălăuanilor, după ce aceștia l-au ofertat, din nou, fără succes, pe băimăreanul Sorin Pop – sârbul, care este și antrenorul secund al naționalei Serbiei, venea după două sezoane la Radnički Kragujevac) își încurajează elevii să termine partida, însă nici debutul setului 4 nu e altfel decât întreaga partidă: 5-5. Apoi băimărenii se distanțează la două puncte (7-5, 9-7) și chiar 3 (11-8). Kobiljski cere time-out.

 

Zălăuanii se apropie din nou: 13-12. Iar pe final, egalează: 20-20. Totuși, băimărenii reușesc un final mai bun și au minge de set la 24-22. Oaspeții o anulează și egalează din nou 24-24. Se intră în tie-break. Botea cere time-out. E nevoie de concentrare. Dar cei care punctează sunt tot zălăuanii, fantastică revenire de la 24-22 la 24-25. Au minge de meci. Și câștigă: 24-26. Acest set a durat 31 de minute, fiind cel mai lung al partidei care durat aproape două ore (114 minute).

 

Pentru băimăreni au punctat: Cheagă (21 puncte), Tarța (15 puncte), Aldea (14 puncte – cu 3 ași, puncte direct din serviciu, și 3 puncte din blocaj decisiv), Silvășan-Pașca și Hepburn (câte 5 puncte), Taboada (2 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Ionescu și Stojsavjevic (câte 14 puncte), Ciucureanu și Pupard (câte 12 puncte).

 

În etapa următoare, Explorări Baia Mare joacă în deplasare, în 22 octombrie, cu CS U. Cluj.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here