FINANȚĂRI NERAMBURSABILE – Contracte de peste 12 milioane de lei, semnate de două comune maramureșene

0
186

CONTRACTE SEMNATE. Marți, 19 septembrie 2023, primarii maramureșeni ai comunelor Poienile de Sub Munte (Alexa Chifa – USR) și Lăpuș (Cristina Buda – PNL) au semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” care totalizează peste 12 milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru dezvoltarea comunelor.

 

În cazul comunei Poienile de sub Munte, finanțarea de peste 9 milioane de lei (exact: 9.146.239,36 lei) va fi folosită pentru construirea unor poduri, iar comuna Lăpuș va utiliza finanțarea de aproape 3 milioane de lei (exact: 2.947.098,68 lei) pentru reabilitarea și modernizarea sursei de alimentare cu apă Izvorul Minghet.

 

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează la nivel național realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here