FAPT – Primarul Cherecheș a fost amendat de Curtea de Apel Cluj cu 5.000 de lei pentru exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale: a cerut din nou recuzarea completului, i s-a respins și are următorul termen în 29 septembrie

2
1983

PROCESUL-ELASTIC, PE FINAL. Marți, 19 septembrie 2023, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a cerut, din nou, recuzarea Completului 5A al Curții de Apel Cluj (format din judecătorii Georgiana Rodica Fărcaş-Hîngan și Monica Ioana Șortan), care judecă apelul la sentința Tribunalului Cluj, care l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată.

 

Cererea inculpatului Cherecheș a fost respinsă definitiv (fără cale de atac) ca fiind neîntemeiată, iar edilul a fost obligat de instanță la plata către stat a cheltuielilor judiciare de 500 de lei. De asemenea, lui Cherecheș i-a fost aplicată o amendă judiciară de 5.000 de lei pentru abuzul de drept constând în exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale. El a lipsit la ședința de astăzi, 19 septembrie 2023, care a avut loc în camera 153 – Camera de consiliu, externându-se din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare în jurul orei 10.00 (ședința de la Curtea de Apel Cluj a avut loc la ora 13.00).

 

Următorul termen a fost stabilit peste 10 zile, la 29 septembrie 2023 (probabil ultimul, după care completul de doi judecători va rămâne în pronunțarea sentinței definitive). Acest proces a început în urmă cu 7 ani și două luni, în 5 iulie 2016 (data înregistrării sale pe rolul Tribunalului Cluj), iar apelul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Cluj la 2 martie 2022 și a început să fie judecat la 13 aprilie 2022. De la înregistrarea apelului (de regulă o procedură care se judecă într-un termen – două) au trecut un an și 5 luni (timp în care au avut loc 17 termene de judecată).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Repede repede mai trece niste PUZ-uri trucate.
    E absolut necesar sa urmeze dupa tine si cei care au beneficiat de sistemul clientelar.
    Speram sa se deschida cutia Pandorei.
    Speram ca la urmatoarele cauze sa te faca procurorii sa dai numele binefacatorilor tai.

  2. Tovarase CERECHES a dori rau cuiva este pacat dar ulciorul dvs nu mai merge la apa ! Va rugam sa aflati ca magistratii incep sa se trezeasca din hibernarea glaciara de 7 ANI. Cineva sau ceva spre disperarea dvs i-a trezit inainte de prescriere. Poate DNA, poate DICOT, Poate SRI sau poate prea fericitii judetului. Cine poate sti ? Asa ca dupa cum se aude prin targ deja aveti facut bagajul pentru Italia, Israel, Grecia sau cine stie poate ati ales Gherla ca sa aveti ocazia sa dovediti ca sunteti BARBAT si nu Fatalau dezertor. Ohohooooo!!! Tovarase cereches, spre disperarea dvs, judecata si pedeapsa Bunului Dumnezeu nu poate fi cumparata sau PRESCRISA. Ghinion tovarase ! Mai mult de atat blestemul celor pe care ia-ti umilit si distrus incepe sa-si faca efectul, incepe sa-si intoarca urgia asupra dvs. GHINION tovarase. Pacat ca frumoasa Cosanzeana (caprioara) va ramane in catarea vanatorilor si cativa dintre ei tot o vor tinti asa cum si dvs ati tintit caprioarele altora. Curat GHINION. Vedeti dvs tovarase cereches la GREU nici partidu lui satana nu va sare in ajutor. Pacat tovarase cereches, plecati si ne lasati orasul in cacaua datoriilor, a proiectelor (mincinoase) si a eternelor calcule de fezabilitate……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here