EXCLUSIV – În concursul pentru conducerea Parchetului județean din Maramureș, din cei trei înscriși au mai rămas doi: un procuror s-a retras

0
947

DIN TREI AU RĂMAS DOI. În concursul pentru conducerea Parchetului județean din Maramureș, din cei trei înscriși au mai rămas doi: un procuror s-a retras. Cei trei procurori înscriși pentru funcția de prim-procuror al Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, concurs aflat în desfășurare, sunt Vasile Adrian Buzan, Roxana Andreea Couți și Ioan Pop. Înaintea ultimelor două probe ale concursului, început în septembrie și care se va finaliza luna viitoare, procurorul Couți (procuror de peste 15 ani, acum șef Secție Urmărire Penală al Parchetului județean) s-a retras, în competiția pentru funcția supremă în Parchetul Maramureș rămânând procurorii Buzan și Pop.

•••
Vasile Adrian Buzan este procuror de peste 13 ani (din iunie 2010 – inițial a fost repartizat la Parchetul Șomcuta Mare, acum desființat) și are grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel. Buzan, care anterior a fost avocat (este fostul ginere al răposatului procuror și apoi avocat Octavian Gheorghe Cioltea „Bunicu’”), a fost delegat la finalul anului trecut în funcția de procuror șef al Secției Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș (a fost șeful Secției Judiciară și prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, de unde a fost transferat la Baia Mare, la Parchetul județean).
•••
Ioan Pop este procuror de peste 11 ani (din 16 ianuarie 2012 – inițial a fost repartizat la Parchetul Baia Mare). Este fostul șef al DNA Baia Mare din perioada 17 octombrie 2018 – 8 iunie 2021 (când a demisionat din funcție, cu 5 luni înainte de finalizarea mandatului și a cerut să fie lăsat să-și continue activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș) și fost șef Secție Urmăriri Penale a Parchetului județean.

Funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este vacantă din acest an, după pensionarea procurorului Dana Mirela Borcuti (care a condus Parchetul județean din iulie 2016, în ultima perioadă prin delegare).

 

De asemenea, simultan cu funcția de șef al Parchetului județean au fost scoase la concurs și celelalte 5 posturi vacante de prim-procuror la toate Parchetele de pe lângă judecătoriile din județ (Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Dragomirești), însă pentru aceste posturi nu s-a înscris nimeni, implicit vor continua să fie conduse prin delegări (numiri cu titlu interimar).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here