EXCLUSIV – În accidentul mortal de la podul de la Ardusat, în care au fost implicați un polițist maramureșean și un profesor sătmărean, polițistul era beat, dar informația este ascunsă publicului

1
5399

ACCIDENT – ALCOOLEMIE. Fapte: în dimineața de 26 aprilie 2022, pe DJ 193, în zona podului peste Someș de la Ardusat, un autoturism condus de profesorul de educație fizică Ovidiu Oros (43 de ani) din Satu Mare a intrat pe contrasens și s-a lovit violent de un autoturism condus de un tânăr polițist din Maramureș, agentul Sebastian Chira (23 de ani) de la Postul de poliție Fărcașa.

 

Și profesorul și polițistul se îndreptau spre locul de muncă. În urma accidentului, Oros, care avea 3 copii, a murit. Polițistul a fost internat în spital, fiind rănit – a fost și o campanie pe rețeaua de socializare utilizată în România de solicitare pentru donarea de sânge.

 

Aici se termină faptele știute și urmează cele neștiute (adică nefăcute public, în principal de conducerea Poliției maramureșene). Neștiute până acum. Facem cuvenita îndreptare, deși situația nu mai poate fi ameliorată nicicum.

 

Conform legii, s-au luat probe de sânge de la ambii șoferi implicați în accidentul mortal. Proba profesorului mort, negativă. Proba polițistului (nevinovat, conform raportului de caz)… pozitivă. Polițistul era în stare de ebrietate (beat). Avea alcoolemie de 0,83 g/l alcool pur în sânge. 2mnews poate proba alcoolemia polițistului implicat în accident. Această informație este ascunsă publicului de Poliția maramureșeană. Poate pentru că ar trebui să explice și cum este posibil să meargă un polițist la serviciu în stare de ebrietate.

 

În România, Codul Rutier prevede o limită de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care apare răspunderea penală (se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani) și reținerea permisului de conducere. Concentrația de 0,80 g/l alcool pur în sânge este echivalentă cu o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (etilotest).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here