EXCLUSIV – Fostul primar din Leordina, Ștefan Gavriluți, acum director adjunct la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare, a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului

1
8805
Ștefan Gavriluți

FAPT. Fostul primar din Leordina timp de 4 mandate (în perioada 2004-2020), Ștefan Gavriluți (PNL), acum consilier local în comuna maramureșeană și director adjunct la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare, a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, Gavriluți a fost surprins conducând mașina în anul 2022 în timp de se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (este încadrat la un articol al Codului penal care se referă la conducerea vehiculului având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, infracțiune care, potrivit Codului penal se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă).

 

Persoana ca era cu el în mașină, Ioana Tegla Pop (fostă Itu), a fost trimisă în judecată, în același dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă (infracțiune care, potrivit Codului penal, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă).

 

Timp de mai bine un an a fost întocmit dosarul de urmărire penală, iar în octombrie 2023 cei doi au fost trimiși în judecată. La finalul anului 2023, judecătorul de cameră preliminară a constat legalitatea sesizării instanţei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în această cauză și a dispus începerea judecăţii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here