DECIZIE – Cristian Opriș este candidatul Forței Drepte la președinția Consiliului Județean Maramureș

1
1396
Dumitru Cristian Opriș

CANDIDAT – CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ. Dumitru Cristian Opriș (28 de ani), președintele filialei naționale de Tineret a partidului Forța Dreptei, condus de fostul premier Ludovic Orban, a fost desemnat candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

 

La alegerile locale din 2020, Opriș, originar din Săliștea de Sus, a fost cel mai tânăr candidat la funcția de primar al unui oraș din România. El a candidat din partea PNL și s-a clasat pe locul 2, cu 18,29%, după primarul în funcție (pesedistul Ștefan Iuga, ales în funcția pe care o deține și cum în anul 2004 – în 2020 a adunat 55,04% din voturi), dar a acces în funcția de consilier local.

 

După un an de a alegerile locale din 2020, în noiembrie 2021, Opriș și-a anunțat demisia din funcția de președinte PNL Săliștea de Sus și din forul deliberativ al orașului, acuzând modul discreționar de organizare a Congresului PNL de alegere a președintelui, în urma căruia Ludovic Orban a fost înlocuit la conducerea partidului cu Florin Cîțu. El a rămas alături de Orban, care a înființat Forța Dreptei (FD) și a devenit președintele organizației de tineret a partidului.

 

Opriş este licenţiat în Știinţe Administrative la Universitatea din Bucureşti şi în Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti. Este expert evaluator al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

 

Dacă pentru funcția de președinte al administrației județene din Maramureș FD a desemnat cel mai tânăr candidat, pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, partidul condus de Orban l-a desemnat pe cel mai vârstnic (Cristian Anghel, 73 de ani, fostul primar al Băii Mari din perioada 1993-2010).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Asa ..bravo.
    Viitorul tarii e al lor, al tinerilor.
    Trebuie schimbata garnitura de politicieni .
    Acesta este un exemplu: tanar, studii de referinta , ambitios si nealaergator de la un partid la altul. Loial crezului si convingerilor sale ( si-a dat demisia din PNL ) si a ramas alaturi de ORBAN chair daca a pierdut fotoliul de consilier.
    Bila alba pt el.si o plama metaforic vb, pt actualii traseisti …care fug care incotro , catre un partid mai bine cotat, doar sa prinda un loc , nu conteaza unde…la primarii, la cj consileri etc…numai sa fie conectati la sursa banilor publici si in mijlocul afacerilor avizate corect sau nu de cate aceste foruri administrative.
    Succes stimate domn Opris si chair daca nu castigi acum, pierzi o batalie…Ramai pe axa ta, de tip integru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here