AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare a învins la Buzău, la capătul unui meci tensionat, și este pe locul 3 în Liga Națională

0
291

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Miercuri, 5 octombrie 2022, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, în meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii Naționale de handbal masculin, ACS HC Buzău 2012 a pierdut, cu 32-34 (15-19), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul a opus echipele clasate pe locurile 8 (Buzău) și 2 (Baia Mare).

 

O altă partidă cu final dramatic, după ce precedenta disputată între cele două formații în sala din Buzău s-a încheiat cu înfrângerea băimărenilor la 4 goluri (30-26, în 5 mai 2022, în returul campionatului trecut). De această dată, băimărenii, vicecampioni naționali en-titre, au reușit să se impună, însă nu fără emoții.

 

Prima jumătate a primei reprize s-a încheiat în echilibru perfect, 9-9, băimărenii având în Vujovic, Vujic și Căbuț principalele “guri de tun”. Minaur s-a distanțat la două goluri (14-16)  cu 5 minute înaintea pauzei și până când au intrat la vestiare și-au dublat avantajul: 15-19.

 

Minaur și-a mărit ecartul la 5 goluri în prima treime a reprizei a doua (min. 39, 19-24), însă apoi Mitrovic, Broască și Anton au început să recupereze pentru gazde, iar în min. 48, beneficiind și de eliminările lui Bera și Kotrc (la distanță de câteva secunde), buzoienii trec la conducere: 28-26. A fost nevoie de un forcing de circa 7 minute (între minutele 51 și 58) ca băimărenii să ajungă din nou la două goluri în avantaj (min. 58, 30-32), diferență pe care au reușit să o păstreze până la final, 32-34, un final cu eliminare (Nagy – cu cartonaș roșu pentru a treia eliminare) și cu 7 metri, ratat de Alesandar Glendza. Oricum, soarta partidei era deja scrisă.

 

Pentru Minaur, principalul marcator a fost interul muntenegrean Stevan Vujovic (9 goluri), secondat de Bera, Vujic și Căbuț, iar pentru gazde cele mai multe goluri le-au marcat Dumitrana și Glendza. În urma victoriei, Minaur este pe locul 3 în Liga Națională (la egalitate de puncte cu Constanța, situată pe locul 2 pentru că are golaveraj cu 3 goluri mai bun decât Minaur – constănțenii au învins astăzi Suceava la 12 goluri diferență) și etapa viitoare, în 21 octombrie, va juca la Baia Mare derby-ul campionatului, cu campioana en-titre Dinamo București, echipă care domină autoritar Liga Națională, dar pe care în ediția precedentă băimărenii au învins-o în Sala Lascăr Pană.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here