ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ – Cod portocaliu de inundații pe sectoarele Tisei și Vișeului aferente stațiilor hidrometrice Valea Vişeului și Leordina

0
222

RISC DE INUNDAȚII. Până sâmbătă, 10 februarie 2024, la miezul nopții, conform actualizării atenţionării hidrologice, pe râurile Tisa și Vișeu – pe sectoarele aferente stațiilor hidrometrice Valea Vişeului și Leordina din judeţul Maramureş -, s-a instaurat cod portocaliu de fenomene hidrologice periculoase, a informat Cristina Vădan, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa. De asemenea, fenomene hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai respectivelor râurilor.

 

În plus, până duminică, 11 februarie 2024, ora 12.00, în Maramureș, pe râurile Tisa – sectorul aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza și Lăpuş este instaurat cod galben de fenomene hidrologice periculoase. Hidrologii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș monitorizează nivelurile și a debitele tranzitate prin secțiunile stațiilor hidrometrice utilizând echipamente de ultimă generație de tip ADCP (Acoustic Doppler Current Profiler) pentru măsurarea parametrilor hidrologici, fapt care ajută la reducerea timpului de realizare a măsurătorilor cu precizie ridicată, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here