ARTĂ – „Enigma” băimăreanului Adrian Ghenie, vândută în România cu 80.000 de euro

0
313
Adrian Ghenie și „Enigma”

LICITAŢIE. „Enigma”, o pictură în ulei pe hârtie din perioada de început a celui mai bine cotat pictor român, băimăreanul Adrian Ghenie, a fost vândută cu 80.000 de euro, la sfârşitul săptămânii trecute, la Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a Casei Artmark. Lucrarea a fost estimată la 15.000-25.000 euro și a fost realizată în ultimul an de studenție al lui Ghenie.

 

Este a doua cea mai bine vândută lucrare a lui Ghenie în România, după „Christ” achiziţionat cu 125.000 de euro, tot în urma unei licitaţii a Casei Artmark. Pe plan extern, recordul unei lucrări a lui Ghenie este de  9 milioane de euro („Nickelodeon”, vândută la Londra în 2016). Lucrările sale se regăsesc în prezent în cele mai cunoscute colecții și muzee de artă contemporană din lume.

 

Pictorul Adrian Ghenie s-a născut în 1977, în Baia Mare şi a locuit pe strada Barbu Delavrancea. A fost elev al Şcolii de Arte din Baia Mare, iar apoi student al Universităţii de Arte din Cluj-Napoca.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ