ARTĂ – „Enigma” băimăreanului Adrian Ghenie, vândută în România cu 80.000 de euro

0
877
Adrian Ghenie și „Enigma”

LICITAŢIE. „Enigma”, o pictură în ulei pe hârtie din perioada de început a celui mai bine cotat pictor român, băimăreanul Adrian Ghenie, a fost vândută cu 80.000 de euro, la sfârşitul săptămânii trecute, la Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a Casei Artmark. Lucrarea a fost estimată la 15.000-25.000 euro și a fost realizată în ultimul an de studenție al lui Ghenie.

 

Este a doua cea mai bine vândută lucrare a lui Ghenie în România, după „Christ” achiziţionat cu 125.000 de euro, tot în urma unei licitaţii a Casei Artmark. Pe plan extern, recordul unei lucrări a lui Ghenie este de  9 milioane de euro („Nickelodeon”, vândută la Londra în 2016). Lucrările sale se regăsesc în prezent în cele mai cunoscute colecții și muzee de artă contemporană din lume.

 

Pictorul Adrian Ghenie s-a născut în 1977, în Baia Mare şi a locuit pe strada Barbu Delavrancea. A fost elev al Şcolii de Arte din Baia Mare, iar apoi student al Universităţii de Arte din Cluj-Napoca.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here