ARTĂ – Artwist, trupa liceenilor din Baia Mare, selecționată pentru Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț

0
534
Trupa deTeatru Artwist Baia Mare

TEATRU. Trupa de teatru a liceenilor din Baia Mare, Artwist, înființată în ianuarie 2017 în urma unui proiect al Asociației Culturale Artspot, a fost invitată la Festivalului de Teatru din Piatra Neamț. Pentru că aceasta a 29-a ediție a manifestării este una care celebrează și împlinirea a 50 de ani de când teatrul nemțean poartă denumirea Teatrul Tineretului, evenimentul din 10-18 noiembrie stă sub semnul tinereții, fiind “botezat” Festivalul de Teatru Piatra Neamț – Pledez pentru tine(ri).

 

Tinerii băimăreni de Artwist, care au debutat cu spectacolul “Aproape”, de John Cariani – prima producție a trupei – au fost selecționați să participe într-o companie selectă din care fac parte spectacolele produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, Teatrul Odeon București, Teatrul Nottara București, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Excelsior București, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfîntu Gheorghe, Teatrul Ariel Târgu Mureș, precum și de echipe și de teatre independente care și-au câștigat deja un renume.

 

Festivalul nu va fi competițional, însă un grup de adolescenți va acorda un premiu de popularitate unuia dintre spectacolele din secțiunea dedicată liceenilor, secțiune la care participă și trupa băimăreană de teatru.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here