ARESTARE – Polițiștii băimăreni au destructurat o grupare de hoți din autoturisme de lux care opera în toată țara

0
1074

GRUPARE ORGANIZATĂ. Poliţiştii de Investigaţii Criminale din Baia Mare, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au probat activitatea infracţională a unei grupări specializată în furturi din autovehicule și formate din Gheorghe Stupariu-Cohan, Gelu Valentin Stanciu și Iosif Cristian Morar, toți din județul Arad, cu vârste cuprinse între 39 şi 44 de ani. Primii doi au antecendente penale.

 

Conform anchetatorilor băimăreni, cei trei arădeni ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată, pătrunzând în două autoturisme de lux de unde ar fi sustras 80.000 de lei, respectiv 5.000 de euro. De asemenea, la data de 26 martie 2018, gruparea ar fi sustras 75.000 de lei dintr-un autoturism de lux din București.

 

Cei trei au fost prinşi în trafic în Arad şi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar în 28 martie 2019, în jurul orei 19, Judecătoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 50.000 de euro, cu care aceştia se deplasau şi care ar fi fost folosit la comiterea faptelor. Cei trei au contestat deciziile de arestare preventivă.

 

Anchetatorii au indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe, astfel că cercetările continuă.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here