APROAPE DE SURPRIZĂ – Echipa feminină Minaur a pierdut din nou, la Baia Mare, la limită, cu SCM Râmnicu Vâlcea

0
248

LIGA I – HANDBAL FEMININ. Sâmbătă, 28 octombrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii I la handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a pierdut, cu 33-34 (21-19), partida cu SCM Râmnicu Vâlcea. Meciul, arbitrat de cuplul Alexandru Constantin din București & Laszlo Gal din Odorheiu Secuiesc, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 12 (Baia Mare) și 2 (Râmnicu Vâlcea).

 

Parcă trezite din amorțire, băimărencele au făcut un meci bun, jucând de la egal la egal cu mult mai bine-cotata echipă din Râmnicu Vâlcea, reușind ca în minutul 23 să aibă o diferență de 6 goluri pe tabela de marcaj (18-12). În pofida revenirii vâlcencelor, Minaur a încheiat repriza în avantaj: 21-19.

 

În repriza a doua, minunea continuă, băimărencele refac un avantaj aparent liniștitor, de 5 goluri (25-20), dar vâlcencele refac pas cu pas diferența și la final se impun la un gol diferență. Istoria, lipsită de romantisme și sentimanetalisme, va reține, însă, doar rezultatul final: 33-34.

 

Pentru Minaur au înscris: Pavlovic (9 goluri), Tănasie (7 goluri), Spugnini Santome (5 goluri), Vujovic (4 goluri), Vukajlovic (3 goluri), Popescu și Lundback (câte 2 goluri), Terciu (1 gol) – portarul Pandzic a avut 11 parade salvatoare. De la vâlcence s-au remarcat portarul Roch (11 parade salvatoare), Hagman și Gogîrlă (câte 7 goluri) și Liepoja (5 goluri).

 

În urma înfrângerii, Minaur a coborât pe locul 12 (din 14) în clasamentul Ligii I. În etapa următoare, băimărencele joacă în deplasare, în 4 noiembrie 2023, cu Știința București, ultima clasată – poate e momentul unei victorii.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here