ALEGERI LOCALE 2024 – De astăzi și până la 30 aprilie trebuie depuse dosarele de candidați pentru alegerile locale din 9 iunie: în Maramureș vor fi aleși 1.060 de aleși locali

1
1538

A ÎNCEPUT PERIOADA DE DEPUNERE A DOSARELOR DE CANDIDAȚI. Începând de marţi, 16 aprilie 2024, și până la 30 aprilie 2024, ora 23.59, partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi trebuie să depună la birourile electorale competente dosarele candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie pentru funcțiile de primar, preşedinte al consiliului judeţean, precum și listele pentru consiliile locale și Consiliul Judeţean.

 

În Maramureș urmează să fie aleși 1.060 de aleși locali: 1 președinte al Consiliului Județean; 34 de consilieri județeni; 76 de primari; 949 de consilieri locali (211 în consiliile locale urbane și 738 în consiliile locale rurale) – aveți detalii AICI.

 

Candidaţii vor putea renunţa la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor. Tot începând de astăzi începe și perioada de înregistrare a alianţelor electorale la alegerile locale – conform unor hotărâri ale Biroul Electoral Central (BEC), alianţele electorale se pot constitui la nivelul tuturor circumscripţiilor electorale dintr-un judeţ sau doar la nivelul unora dintre acestea (urmând ca protocolul să fie semnat de conducerile organizaţiilor judeţene ale formaţiunilor politice care intră în alcătuirea alianţei electorale şi contrasemnat de conducerile organizaţiilor respectivelor formaţiuni politice). De asemenea, alianțele pot susţine candidaţi independenţi la primării, consiliile locale şi cele judeţene.

 

Dosarele cuprind: lista de candidaţi, lista de susţinători pentru fiecare candidat, copie după actul de identitate, declaraţie de acceptare a candidaturii, declaraţie de avere şi de interese, declaraţie pe proprie răspundere că nu a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

 

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BEJ) nr. 26 Maramureș (la a cărui conducere au fost desemnați judecătorii Ileana Daniela Ardelean-Waltner – preşedinte și Florin Ene-Solomciuc – locțiitor al președintelui) își are sediul la Palatul Administrativ din Baia Mare (str. Gheorghe Șincai nr.46, camera 104, tel: 0262.211.144), iar la nivelul județului sunt organizate 76 de birouri electorale de circumscripții comunale, orășenești și municipale, câte unul în fiecare UAT din Maramureș (aveți alăturat adresa sediilor acestora).

 

LISTĂ BIROURI ELECTORALE JUDEȚUL MARAMUREȘ

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here