VACCINAREA SPECIALILOR – Senator Dan Ivan: “Șansa” ar trebui sa fie un principiu mai presus decat “Hoția” atunci când vorbim despre sănătatea oamenilor

0
323

LEGE ȘI TRANSPARENȚĂ. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, duce un veritabil război privind transparentizarea informațiilor legate de vaccinare și testări în cazul COVID-19. Se pare ca Ministerul Sănatății nu mai are acces la platforma cu informații despre vaccinare. Oare care o fi cauza? Transparența deranjează?

 

Senatorul USR PLUS Dan Ivan susține transparentizarea acestor informații, considerată cheia pentru eficientizarea sistemului. Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia națională de vaccinare.

 

Încă năravurile se perpetuează, drept urmare 14% din cei care s-au vaccinat au făcut-o „peste rând”, în centre despre care cei care erau în categoriile I și II nu știau și la care nu aveau acces. Dacă ne raportăm la județul Maramureș, în statisticile prezentate vedem concret că 969 de maramureșeni au furat un drept unor persoane cărora li se cuvenea.

 

„Încrederea populației în intituțiile statului se găsește la un nivel foarte scăzut datorită faptului că mulți dintre cei care dețin temporar pârghiile puterii, o folosesc în interes propriu. Avem, iată, și în cazul vaccinării, exemple prin care anumiți cetățeni își creează un avantaj nemeritat doar pentru faptul că dețin anumite poziții în instituțiile statului. Din datele prezentate de Ministerul Sănătății reiese faptul că anumiți cetățeni care trebuiau să se vaccineze doar în etapa a III-a, au fost programați în centre speciale și vaccinați înaintea celor care aveau acest drept în etapele I și II. Acest fenomen este inadmisibil, trebuie stopat, cercetat și penalizat acolo unde este cazul”, a precizat senatorul Dan Ivan (USR PLUS Maramureș).

 

Biroul senatorial Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here