DISTINCȚIE – Băimăreanul Ştefan Dărăbuş, distins cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

0
733
Ștefan Dărăbuș

APRECIERE. Băimăreanul Ştefan Dărăbuş, directorul regional al organizaţiei „Hope and Homes for Children” pentru Europa Centrală și de Sud, a fost distins de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler în semn de „deosebită apreciere pentru activitatea remarcabilă şi constantă desfăşurată în sprijinul reformei sistemului de protecţie a copilului din România, pentru munca susţinută în asigurarea finanţării programelor dedicate acestui scop”.

 

Dărăbuș este de 15 ani directorul organizației caritabile din România, acum coordonând operațiunile organizației în Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Republica Moldova, Transnistria, România și celelalte țări din regiune, cu mandatul de eradicare a instituționalizării copilului și reforma în protecția socială. Aceeași decorație au primit-o și Caroline şi Mark Cook, fondatorilor organizaţiei caritabile britanice „Hope and Homes for Children”.

 

Ordinul Național „Serviciul Credincios” este un ordin onorific al Romaniei. Toți cavalerii Ordinului “Serviciul Credincios” sunt asimilați gradelor din armată și primesc onorurile militare cuvenite – gradul de cavaler al Ordinului este asimilat gradului de locotenent.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here