OFICIAL – De acum nu ne mai lipsește nimic: primarul Cherecheș a anunțat crearea a… încă unei echipe de hingheri (aviz câinilor!)

0
1113

HOTĂRÂRI. Doamnelor și domnilor, edilul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ca un veritabil vizionar, a detectat „marea problemă și principala sursă de câini fără stăpân” din urbe: societățile comerciale. În consecință, imperial (vorbește despre el la persoana I plural), primarul a hotărât ca din septembrie-ncolo să pogoare niște controale și pe la firme, pentru a verifica dacă „e respectată legea în privința deținerii de câini”. Ceea ce e foarte bine, îmbucurător chiar, agenților economici din urbe doar controlul la câini lipsindu-le din panoplia mijloacelor de coerciție cu care îi îmblânzește statul și acum, iată!, și municipalitatea.

 

Rămânând la capitolul câinilor fără stăpân, încă o veste bună (edilul e generos cu cetățenii orașului despre care a declarat public că e convins că doar el și mama sa sunt capabili să-l conducă): vom avea încă o echipă de ecarisaj. Demn de anunțată această măreață realizare, respectiv că se vor angaja încă un șofer și doi prinzători de câini, „înarmați” c-un căpăstru, crescând astfel eficiența unui serviciu care are și așa probleme mari cu spațiile de cazare și hrana necesară patrupedelor captive.

 

Însă primarul Cherecheș a anunțat, liniștitor, că se vor mai crea 300 de locuri în adăpostul câinilor colectați din urbe și care este gestionat, mai mult pe bază de voluntariat, de asociații pentru protecția animalelor. Decizii firești într-o societate normală, anunțate ca strategii revoluționare în cibernetica mondială. Apropo de strategii, poate că ar fi mai normal ca din resturile care cad de la masa bogată a municipalității să se suplimenteze bugetul pentru hrană al câinilor aflați deja în adăpostul Primăriei, măcar pentru că nu e firesc ca niște voluntari să fie puși în situația nu foarte comodă de a face doar ei știu ce (adică de a solicita donații private) pentru a-i hrăni pe prizonierii patrupezi.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ