OFICIAL – De acum nu ne mai lipsește nimic: primarul Cherecheș a anunțat crearea a… încă unei echipe de hingheri (aviz câinilor!)

0
1325

HOTĂRÂRI. Doamnelor și domnilor, edilul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ca un veritabil vizionar, a detectat „marea problemă și principala sursă de câini fără stăpân” din urbe: societățile comerciale. În consecință, imperial (vorbește despre el la persoana I plural), primarul a hotărât ca din septembrie-ncolo să pogoare niște controale și pe la firme, pentru a verifica dacă „e respectată legea în privința deținerii de câini”. Ceea ce e foarte bine, îmbucurător chiar, agenților economici din urbe doar controlul la câini lipsindu-le din panoplia mijloacelor de coerciție cu care îi îmblânzește statul și acum, iată!, și municipalitatea.

 

Rămânând la capitolul câinilor fără stăpân, încă o veste bună (edilul e generos cu cetățenii orașului despre care a declarat public că e convins că doar el și mama sa sunt capabili să-l conducă): vom avea încă o echipă de ecarisaj. Demn de anunțată această măreață realizare, respectiv că se vor angaja încă un șofer și doi prinzători de câini, „înarmați” c-un căpăstru, crescând astfel eficiența unui serviciu care are și așa probleme mari cu spațiile de cazare și hrana necesară patrupedelor captive.

 

Însă primarul Cherecheș a anunțat, liniștitor, că se vor mai crea 300 de locuri în adăpostul câinilor colectați din urbe și care este gestionat, mai mult pe bază de voluntariat, de asociații pentru protecția animalelor. Decizii firești într-o societate normală, anunțate ca strategii revoluționare în cibernetica mondială. Apropo de strategii, poate că ar fi mai normal ca din resturile care cad de la masa bogată a municipalității să se suplimenteze bugetul pentru hrană al câinilor aflați deja în adăpostul Primăriei, măcar pentru că nu e firesc ca niște voluntari să fie puși în situația nu foarte comodă de a face doar ei știu ce (adică de a solicita donații private) pentru a-i hrăni pe prizonierii patrupezi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here