CINEMATOGRAFIE – Dragoș Iuga mută Maramureș International Film Festival, din Sighetu Marmației în Baia Mare

0
312
Dragoș Iuga (sursa foto: aarc.ro)

DECIZIE. Lansat în 2015, Maramureș International Film Festival (MMIFF) își va desfășura cea de-a treia ediție în Baia Mare, directorul festivalului, Dragoș Iuga, luând decizia de a muta evenimentul consacrat în cel de-al doilea municipiu al județului, Sighetu Marmației.

 

Motivația schimbării locului de desfășurare a fost sugerată ca fiind datorată “oportunității redimensionării festivalului”, existența unor săli de cinema, „precum și a Teatrului Municipal Baia Mare, vor permite selecționarea unui număr mai mare de filme, din anul 2017 MMIFF devenind un festival cu secțiuni competitive rezervate și genului lung metraj” – au comunicat organizatorii.

 

Sigur,  ediția din acest an va fi susținută financiar din bugetul public al municipalității băimărene. Iuga susține că inițiativa organizării acestui festival s-a născut din dorinţa de readuce producţiile cinematografice româneşti în atenţia maramureșenilor. La ediția din acest an, în Baia Mare se va decerna, în premieră, premiul Best Feature Film MMIFF/Cel mai bun lung metraj MMIFF.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ