CINEMATOGRAFIE – Dragoș Iuga mută Maramureș International Film Festival, din Sighetu Marmației în Baia Mare

0
623
Dragoș Iuga (sursa foto: aarc.ro)

DECIZIE. Lansat în 2015, Maramureș International Film Festival (MMIFF) își va desfășura cea de-a treia ediție în Baia Mare, directorul festivalului, Dragoș Iuga, luând decizia de a muta evenimentul consacrat în cel de-al doilea municipiu al județului, Sighetu Marmației.

 

Motivația schimbării locului de desfășurare a fost sugerată ca fiind datorată “oportunității redimensionării festivalului”, existența unor săli de cinema, „precum și a Teatrului Municipal Baia Mare, vor permite selecționarea unui număr mai mare de filme, din anul 2017 MMIFF devenind un festival cu secțiuni competitive rezervate și genului lung metraj” – au comunicat organizatorii.

 

Sigur,  ediția din acest an va fi susținută financiar din bugetul public al municipalității băimărene. Iuga susține că inițiativa organizării acestui festival s-a născut din dorinţa de readuce producţiile cinematografice româneşti în atenţia maramureșenilor. La ediția din acest an, în Baia Mare se va decerna, în premieră, premiul Best Feature Film MMIFF/Cel mai bun lung metraj MMIFF.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here