VICTORIA FIREASCĂ – Explorări Baia Mare a câștigat și al treilea meci la Cluj-Napoca și vor juca pentru locurile 9-10 cu Unirea Dej

0
171

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în meciul 3 din faza I a play-out-ului Ligii I (Divizia A1) la volei masculin: CS U. Cluj a pierdut, cu 0-3 (20-25, 15-25, 20-25), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de Cristian Botezatu (principal) și Cristian Oauatu (secund) din Piatra Neamț, a opus echipele clasate pe locurile 12 (Cluj-Napoca) și 9 (Baia Mare).

 

Băimărenii aveau nevoie de încă o victorie, la orice scor, pentru a încheia în cel mai scurt timp posibil confruntarea cu clujenii, pe care i-au învins în primele două meciuri ale acestei faze a play-out-ului (se joacă pe criteriul Cel mai bun din 5 meciuri). Și au reușit să câștige, în minim de seturi, impunându-se în doar o oră și 13 minute de joc efectiv. Era și seară, s-au grăbit oamenii să se-ntoarcă acasă.

 

Un meci dominat de Explorări, care s-au impus la aproape toți parametri tehnici semnificativi (mai puțin la puncte direct din serviciu). Iată statistica meciului (U. Cluj vs. Explorări): 28-39 atacuri decisive, 4-2 servicii decisive/ași, 7-11 blocaje decisive, 16-23 puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (17 puncte), David, Silvășan-Pașca și Da Silva Santos (câte 9 puncte), Cheagă (6 puncte), Catrina (2 puncte). De la clujeni s-au remarcat Mocan (14 puncte), Iov (7 puncte) și Tănase (6 puncte). Băimărenii au câștigat în faza I a play-out-ului confruntarea cu U. Cluj cu 3-0 și vor juca în faza a II-a, pentru locul 9, cu Unirea Dej (care a învins, tot cu 3-0, CSU Universitatea de Vest Timișoara).

 

* Foto generică: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here