SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole la „Municipalul” din Baia Mare

0
217
„Povești din bucătărie”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În acest weekend, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole, cu patru reprezentații. Astfel, sâmbătă, 23 martie, de la ora 10.00 și 11.30, în Sala Teatrului de Păpuși, a fost programat spectacolul „Locomotivioara leneșă” de S. Marsek, în regia lui Kovacs Ildiko. Din distribuție fac parte actorii: Irina Oțoiu, Liliana Voș, Sonia Codoreanu, Ruxandra Lăzărescu, Alin Albu, Vlad Crișan.

 

O poveste despre cum începem noi, micii oamenii, să cunoaştem lumea înconjuratoare, despre curiozităţile vieţii, despre jocuri, despre relaţiile pe care trebuie să le dezvolţi cu cei din preajma ta, spusă şi traită de micuţa locomotivă, împreună cu noi, cei care venim să vedem acest spectacol.

 

Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Sâmbătă seara, spectacol aniversar

 

Tot sâmbătă, 23 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, în regia Cristian Ban, spectacol care celebrează împlinirea a 6 ani de la premieră. În distribuție, actorii: Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor, Petru Damșa.

 

Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Spectacolul durează 90 de minute, iar prețului unui bilet este 25 de lei (preț redus, pentru elevi, studenți și pensionari: 15 lei).

 

Duminică, dramă

 

Duminică, 24 martie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programată a doua reprezentație a celei mai noi producții a Teatrului Municipal Baia Mare, „Heaven”, de Mieko Kawakami, în regia și dramatizarea Adinei Lazăr și traducerea Iolandei Prodan. Din distribuție fac parte actorii: Alex Macavei, Raul Hotcaș, Andrei Dinu, Andrei Han, Mircea Gligor, Denisa Blag, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Roxana Florescu, Brianna Waltner, Sanda Savolszky, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Romeo Cornelius.

 

Un băiat de 16 ani este supus bullyingului de către colegii săi, din cauza unui defect de vedere. În loc să riposteze, el se resemnează și se retrage într-o suferință mută. Singura care înțelege prin ce trece este o altă colegă, supusă și ea unor tratamente asemănătoare.

 

Oferindu-și unul altuia incomensurabila alinare de care au nevoie în clipele grele prin care trec, cei doi tineri prieteni devin tot mai apropiați. Dar, în fond, care este natura unei prietenii născute din pură teroare?

 

Spectacolul, recomandat persoanelor peste 14 ani, se joacă la Sala Mare și durează 100 de minute (fără pauză). Prețurile biletelor sunt: 25 de lei la categoria I (15 lei cu reducere – pentru elevi, studenți și pensionari) sau 20 de lei la categoria a II-a (preț redus: 10 lei). Reprezentația face parte din cadrul campaniei UNITER – Artiști pentru Artiști, dedicată susţinerii financiare a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here