REPERE – Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare: „Este absolut necesar să acționăm cu viziune în ceea ce privește protejarea mediului”

0
412
Costel Pîrvănoiu

ELECTORAL. În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului. Evenimentele, acțiunile și alte manifestări organizate mai mult sau mai puțin simbolic în această zi trebuie, însă, completate printr-o conduită constantă atât a cetățenilor, cât și a autorităților.

 

„În contextul schimbărilor climatice alarmante, este absolut necesar să acționăm cu viziune în ceea ce privește protejarea mediului. Autoritățile locale joacă un rol important și în acest domeniu de interes. Și ar cam fi necesar să devină un reper în comunități. Practicile și politicile sustenabile, atât de necesare pentru conservarea resursele naturale, trebuie să devină prioritare pentru administrații. Fără a deveni idealiști, avem cu toții responsabilitatea de proteja și conserva tot ceea ce ne oferă Pământul astfel încât generațiile viitoare, copiii și nepoții noștri, să poată trăi fără griji”, a punctat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

Energiile regenerabile pot fi folosite de către orice administrație. Pe lângă temperarea efectelor climatice, acestea generează și economii la bugetul local.

 

„În programul AUR de guvernare locală pentru perioada 2024-2028, am gândit instalarea de panouri fotovoltaice și alte surse de energie regenerabilă în instituțiile municipale. De asemenea, intenționăm să promovăm, prin campanii publice locale, utilizarea energiei regenerabile în sectorul privat și în gospodăriile băimărenilor. Programe de subvenționare și educație în acest sens se află pe lista de priorități”, a adăugat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

Potrivit candidatului AUR la Primăria Municipiului Baia Mare, orașul are nevoie și de un studiu de impact vizavi de poluarea mediului. Iazurile de decantare din jurul orașului, neecologizate, rămân problematice pentru sănătatea băimărenilor și a locuitorilor din localitățile conexe. De asemenea, Costel Pîrvănoiu subliniază că se impune o monitorizare mai drastică și în ceea ce privește calitatea aerului.

 

„Gestionarea deșeurilor este o altă problemă care supără comunitatea din Baia Mare de atâția ani de zile. În principiu, am găsit rezolvarea. Implementarea unor soluții inovatoare pentru gestionarea deșeurilor, cum ar fi arderea prin piroliză promovată de inginerul Hornet, și reciclarea eficientă a materialelor ar fi două soluții bune. Totodată, va trebui să inițiem campanii de conștientizare în comunitate cu privire la importanța reducerii, reutilizării și reciclării deșeurilor”, a concluzionat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

Biroul de presă al candidatului Costel Pîrvănoiu



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here