PRIMARUL PARIOR – Cum a crescut apetența pentru pariuri a primarului municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș: cu cât avansează pe scara ierarhică, cu atât câștigă mai mult din pariuri, iar anul trecut și-a bătut recordul

7
2364

GRAFICUL NOROCULUI UNUI EDIL. Ioan Doru Dăncuș (ex-PNȚCD, actual PSD), viceprimarul cu atribuții interimare de primar și primar ales al municipiului Baia Mare pentru mandatul 2024-2028, este un parior consecvent. Psihologii/specialiștii pot emite o opinie avizată dacă a paria frecvent/consecvent la casa de pariuri (în cazul lui Dăncuș, Superbet) este similar cu o dependență psihologică sau comportamentală a cărei continuare a devenit sau poate deveni compulsivă și interferează cu obișnuința responsabilității și preocupării (în muncă, relații sau sănătate), noi putem doar analiza un aspect evident: cu cât avansează mai mult în ierarhii administrative, Dăncuș devine un parior mai inspirat. Respectiv, câștigă mai mulți bani.

 

În perioada 2016-2020, Dăncuș a fost urcat cu elevatorul influenței exclusiv politice (prin apartenența la casta condusă de fostul edil al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, acum aflat în închisoare pentru luare de mită) în funcția de vicepreședinte al administrației județene. În acea perioadă, câștigurile sale recunoscute la pariuri sportive au avut o oscilație relativ firească (îngrijorătoare prin prisma funcției pe care o deținea, dar firească).

 

În 2020, după ce camarila lui Cherecheș-PSD a pierdut influența și în administrația județeană, Dăncuș a fost transbordat de „căpitanul” său, Cherecheș, al cărui „locotenent” a recunoscut că este „pe viață”, în executivul administrației municipiului reședință de județ. Din postura de viceprimar al Băii Mari, Dăncuș a continuat cu consecvență să fie norocos și parior, evident.

 

Analiza sumelor recunoscute de Dăncuș ca fiind câștigate la pariuri sportive (din propriile declarații de avere) indică faptul că prezumtivul său noroc și câștigurile raportate din pariuri au crescut proporțional, constant/consecvent, în fiecare an petrecut în drepta declaratului corupt de instanța de judecată. De la primul an în care a fost impus viceprimar și până la ultimul, viitorul primar ales al Băii Mari și-a crescut gradual câștigurile din pariuri sportive de peste 16 ori (procentual, de 1.514%). Anul trecut, Dăncuș a câștigat din pariuri sportive aproape 135.000 lei.

 

Pariază din nevoia de a-și crește standardul de viață? Puțin probabil, ținând cont că este plătit din bani publici cu aproape 200.000 de lei/an (exact: 191.675 lei în 2023, adică aproape 16.000 de lei net (“în mână”)/lună). În ultimii 8 ani, Dăncuș a câștigat la pariuri sportive peste 700.000 de lei (aveți mai jos desfășurătorul norocului unui edil de municipiu reședință de județ).

 

2016-2020 (vicepreședinte al CJ Maramureș)
ANUL SUMA CÂȘTIGATĂ
2015 115.000 lei
2016 72.425 lei
2017 125.649 lei
2019 56.823 lei
2020-2024 (viceprimar al municipiului Baia Mare)
ANUL SUMA CÂȘTIGATĂ
2020 8.350 lei
2021 79.891 lei
2022 122.482 lei
2023 134.830 lei
TOTAL 733.119 lei

Adicția este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta în acest moment societatea. Un studiu al Asociației Române pentru Studiul Jocurilor de Noroc indică faptul că pariurile sportive și sloturile video (36%) sunt jocurile de noroc care provoacă cea mai mare dependență. Atunci când te uiți la un meci și vezi doar cote însemnă că suferi de o tulburare care necesită ajutor de specialitate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. E doar spalare de bani. Iti faci 2 conturi si pariezi invers astfel incat daca pierzi pe un cont castigi pe celalalt astfel incat per total nu iesi in pierdere cu nimic. Iar contul de pe care ai castigat il poti folosi ca o justificare in declaratia de avere , daca cineva te intreaba de unde ai banii respectivi….Omul cred ca nu are habar de pariuri sportive , are nevoie doar de o metoda de a justifica niste bani , probabil dobanditi ilegal..SIMPLU
    In declaratia de avere din anul 2023 pana in 2024 a reusit sa mai adauge un apartament de 140mp !!! deci peste 150mii euri in Baia mare….e ciudat ca organele competente nu fac nimic…..stim noi iar ei nu banuiesc nimic…

  2. mita mascata. e veche povestea de a mitui pe cineva cu castiguri la pariuri sau loto. Schema e simpla la casele de periuri ti se cere cnp-ul care daca il sti nu mai e nevoie de buletin si e simplu sa ma duc sa pariez pe gastiguri garantate pe cnp-ul oricui(ca la cazino la ruleta daca pui 1.000.000 de euro pe rosu si 1.000.000 euro pe negru o sa castigi pe una din variante 2.000.000 euro pe cnp-ul mainii cu care se scarpina Kake in dos). Si uite cum nenea a castigat cinstit . Si daca politia nu stie schema asta sau e oarba sau partasa

  3. asta e „normalitatea” din romania – la noi in loc sa discutam despre proiecte care sa aduca bunastare, pasaje supra si subterane, parcari subterane, piste de biciclete, centuri de ocolire, etc, trebuie sa citim articole despre un cartofor incult, care are ca singure calitati slugarnicia fata de Chereches si de caracatita construita de acesta pentru mazilirea bugetului baii mari si nesimtirea carasa pe care trebuie sa o aiba toti politicienii din romania, care sa le permita sa fure fara remuscari si sa ii si scuipe in fata, prin tot ceea ce fac, pe cei de la care fura … au reusit tacit, in sfarsit, sa politizeze asa mult dna, parchete, politie incat nu mai au nici o treaba sa fure pe fata fara consecinte – fratilor, treziti-va …

  4. Oricine , dacă pariază pe bune , online , din contul lui mereu , e clar că e ,, pă CNP nominal,, , adică trebuie sa fie date oficiale pt fiecare CNP cât a jucat , câți bani a băgat !
    Persoanele publice ( sau cum le zice la ăștia ) , mi se pare că doar BANII ,, CÂȘTIGAȚI,, trebuiesc declarați prin DdA , nuuu și cei jucați , de fapt .
    De asta zic , absolut orice jucător , când câștigă , de fapt jucătorul vrea să înțeleagă ( pt el ) , că A CÂȘTIGAT , nu vrea sa înțeleagă că de fapt A RECUPERAT parte .
    Toți oamenii jucători așa gândesc .
    JOCURILE DE NOROC NU ADUC CASTIG NICIODATĂ ! NU JUCATI !
    Cumva , CÂȘTIGĂ 100% doar OAMENII CARE NU JOACĂ !

  5. Să bage la păcănele și banii din bugetul orașului .
    Poate câștigă și o să poată achita din câștig datoriile urbei față de terți !
    RUȘINOS !
    Oamenii cu minte în cap se feresc să joace la orice tipuri de pariuri .
    Oamenii cu minte in cap înțeleg că pariurile sunt ,,fata Morgana,, , câștigul sperat / visat e o iluzie dintr-o spirală care distruge mintea omului
    In final , pierzi tot , tot ! Niciodată nu ieși în câștig !
    Atenție ! De fapt toți jucătorii nu înțeleg că de fapt ei EVENTUAL AU RECUPERAT parte ( infimă , mereu ) din cât au băgat !
    Interesant ar fi de aflat CÂȚI BANI a jucat în toți acești ani ! Ar fi foarte interesant de aflat 😉 !
    NU INTRATI IN SPIRALA ILUZIEI ADUCĂTOARE DE CASTIGURI ! O SA PIERDE-TI TOT !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here