OFICIAL – Administrația din Cavnic a semnat contractul pentru construirea primei benzinării din orașul-stațiune

3
1539

BENZINĂRIE. O firmă din București, JV Impex, a semnat contractul de concesiune a unui teren de 11.637 de metri pătrați pe care trebuie să construiască prima benzinărie din orașul maramureșean Cavnic. Proiectul este estimat la 600.000 de euro, iar investiția trebuie finalizată în 12 luni.

 

Aceasta ar fi prima benzinărie care se construiește în Cavnic, până acum localnicii și turiștii fiind nevoiți să-și alimenteze autoturismele cu combustibil de la stațiile din Baia Mare, adică de la o distanță de 33 de kilometri.

 

Concesionara este o apropiată asociată a firmei Beny Alex, sereleul lui Beniamin “Beny” Țânțaș din Negrești Oaș (jud. Satu Mare), chiar în acest moment partenerii având în execuție lucrările de reabilitare și modernizare a vilei CFR din Slănic Moldova, contract de 1,77 milioane de lei pe care trebuie să-l finalizeze până luna viitoare.

 

Surse implicate în afacere susțin că după finalizarea benzinăriei din Cavnic, aceasta va intra în parteneriat cu un cunoscut brand – de altfel, proiectul este unul similar cu al benzinăriilor Petrom.

 

Redevența anuală va fi, conform contractului de 5,53 lei/metru pătrat, ceea ce însemnaă că în fiecare an noua benzinărie va plăti la bugetul local al orașului Cavnic aproximativ 20.000 de euro (13.500 de euro redevența pe terenul concesionat, sumă la care se adaugă impozitul de 1% din valoarea investiției, adică încă aproximativ 6.000 de euro).

 

Însă bugetul orașului Cavnic deja a câștigat niște bani din bugetul investitorului, acesta achitând aproximativ 40.000 de lei pentru caietul de sarcini și taxele cu documentația.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Domnule reporter,

    In spiritul deontologiei profesionale de care in general dati dovada, nu ar fi rau sa va revizuiti articolul sau sa cereti contractul de concesiune si sa-l cititi. Nu de alta, dar cred ca ati fost dezinformat, iar suprafata indicata de dumneavoastra este eronata, fiind de circa 10 ori mai mare decat cea reala. La fel si veniturile anuale sunt exagerate de 10 ori. Nu prea stiu unde s-ar gasi in ,,Cavnic-orasul statiune” o suprafata de 1 hectar, pe strada Flotatiei (pentru ca acolo este terenul pe care urmeaza sa se construiasca) in vecintatea drumului judetean. Sau poate ca in Cavnic, si unitatile de masura ale suprafetelor sunt diferite si direct proportionale cu realizarile edilului. Marile venituri la bugetul local nu acopera nici macar jumatate din noua masina pe care si-a cumparat-o tovarasul primar pe banii celor din orasul-statiune, fara a pune aici la socoteala combustibilul pe care acestia il platesc sa frecventeze cursurile facultatii si pe cele pentru masterat. Este drept, banii ajung pentru flori la Casa de cultura (5.000 lei pentru 5 metri patrati de strat, aici unitatea de masura a ariei indicata, are dimensiunile corecte). Daca veniturile anuale nu sunt exagerate de 10 ori, poate o sa vrea tovarasul primar sa aloce pentru bugetul Casei de cultura (actual Centru Cultural si Sportiv Cavnic – a fost tranformata pentru a se asigura un loc de munca pe viata pentru tovarasa de viata, dupa ce initial a fost infiintat postul de manager pentru tanara absolventa de studii universitare, de catre iubitorul sot) strict suma care rezulta ca diferenta intre valoarea indicata de mine ca reala si cea indicata de dumneavoastra !!! Oricum comentariul nu va aparea, dar tin totusi sa va informez atunci cand sunteti dezinformat si ca urmare propagati elemente nereale.

    • Vă înșelați de cel puțin trei ori. Datele din articol sunt reale, sau cel puțin conforme cu contractul de concesiune pe care 2mnews îl deține. 1) Suprafața concesionată este, conform contractului, 11.635 mp, pe strada Flotației nr. 1C. 2) Redevența anuală este cea consemnată în articol, datele fiind obținute din surse oficiale implicate în tranzacție. 3) Iar comentariul dvs. a apărut (adică a fost publicat).

      • Multumesc, pentru raspuns.
        ,,Si totusi se invarte.„
        Dar sa revenim la cele pe care le-am afirmat: contractul contine date eronate. Daca o sa cititi un reportaj publicat in ziarul Graiul Maramuresului o sa observati ca este vorba despre o suprafata de 1637 mp: ,,Administrația locală din Cavnic organizează în data de 8 aprilie licitație publică deschisă, la sediul său, începând cu ora 10, pentru concesionare de teren proprietate publică cu destinația „Stație de alimentare cu carburanți”. Parcela, în suprafață de 1.637 mp, a fost reglementată prin PUG-ul 2009 și PUD-ul din 2017. Procurarea caietului de sarcini și înscrierea la licitație se fac începând cu data de 7 martie și până la 5 aprilie 2019. Informații detaliate se pot obține la sediul primăriei Cavnic – Serviciul urbanism, iar documentația de licitație se poate procura de la casieria instituției. „ Acestea sunt datele reale. Au gresit la redactare si au trecut cel putin o cifra de 1 in plus, si astfel am obtinut 11.635 mp in loc de 1.637 mp. Si totusi pentru a va oferi ceva mai concret, care o sa va convinga, va rog sa accesati site-ul oficiului de cadastru, www.geoportal.ancpi.ro/geoportalimobile/harta.html, la nr. cadastral 51059, care face obiectul contractului de concesiune, o sa observati ca este de circa o treime din terenul de fotbal care este in partea dreapta. Daca un teren de fotbal omologat are mai mult de un hectar (100 mx100m), atunci si parcela concesionata poate are 3.000 mp, daca nu are 1.637 mp, iar calculele privind cuantumul redeventei este mai aproape de ceea ce am spus eu. Pana atunci poate ii anuntati ca au gresit suprafata indicata in contract, iar de ortografia documentului nu mai am comentarii …. Daca nu sunteti convins, puteti obtine de la OCPI Baia Mare un extras CF pentru acest numar cadastral, si fara sa vreau sa va jignesc, daca nu este cum afirm eu, va restitui taxa sau fac o donatie echivalenta asociatiei pe care mi-o indicati. Oricum va multumesc din nou pentru raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here