DEZBATERE CU CANDIDAȚII – Uniunea Națională a Patronatului Român îi invită la dialog, în Baia Mare, pe cei 10 de candidați din Maramureș ai partidelor parlamentare la funcțiile de primar al municipiului reședință de județ și președinte al Consiliului Județean

0
320

ALEGERI 2024. În 29 mai 2024, ora 11.00, în Centrul de Afaceri Millennium din Baia Mare (str. Vasile Lucaciu nr. 2 – fosta clădire a Judecătoriei), Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) împreună cu partenerii săi organizează dialogul tradițional și transparent cu candidații partidelor parlamentare la funcția de primar al municipiului Baia Mare. De asemenea, de la ora 15.00, în aceeași locație, are loc dialogul cu candidații partidelor parlamentare la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

 

Organizatorii doresc un dialog constructiv, civilizat, între reprezentanții mediului de afaceri și al corpurilor profesionale și reprezentanții partidelor parlamentare care doresc să ocupe funcțiile administrative de vârf: președinte al CJ și primar al municipiului reședință de județ. Acest gen de întâlniri sunt organizate de UNPR în 41 de județe ale țării, acolo unde 206 de organizații patronale și corpuri profesionale au semnat Acorduri de Parteneriat care consfințesc procesul de coagulare al mișcării patronale și al corpurilor profesionale din România.

 

Aceste organizații doresc să fie consultate și implicit să cunoască, modul în care, candidații partidelor parlamentare la cele două funcții importante, vor colabora, în mod concret, cu reprezentanții mediului de afaceri județean.

 

Conform regulamentului de desfășurare al dialogului, este interzis dialogul între candidați; fiecare candidat va avea la dispoziție 2 minute pentru a răspunde la fiecare întrebare pusă de moderatori sau reprezentanții mediului de afaceri; nu vor fi acceptate atacurile la persoană, sau abordarea altor teme, în afară de subiectul întrebării; la sfârșitul întrunirii, fiecare candidat va avea dreptul la 2 minute pentru a transmite un mesaj mediului de afaceri de pe raza municipiului capitală de județ.

 

Solicitarea comună și cea mai importantă a reprezentanților mediilor de afaceri județene este constituirea Comisiei economice consultative de pe lângă Consiliul Județean, care ar avea rolul de a analiza toate inițiativele cu caracter economic ale consiliilor județene sau locale, decizii ce influențează decisiv evoluția mediului economic din fiecare județ sau municipiu capitală de județ.

 

Această comisie va fi formată din reprezentanți ai Consiliul Județean și reprezentanții mediului de afaceri și al corpurilor profesionale din fiecare județ sau municipiu capitală de județ. Reprezentanții mediului de afaceri și cel al corpurilor profesionale trebuie să fie parteneri importanți în luarea deciziilor cu caracter economic, decizii ce influențează evoluția economică de ansamblu a fiecărui județ sau municipiu.

 

Toți candidații care acceptă să dialogheze cu reprezentanții mediului de afaceri, vor răspunde la trei întrebări (aceleași în toate județele) și vor fi invitați să dialogheze cu reprezentanții mediului de afaceri pe probleme strict legate de evoluția mediului economic. UNPR apreciază că fiecare vot pentru viitorul județelor și municipiilor noastre, trebuie acordat într-o deplină și completă cunoaștere a programului economic a candidaților, a precizat președintele UNPR, Ioan Lucian, care va fi și moderatorul întâlnirii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here