OBIECTIV – Administrația județeană și Primăria din Ocna Șugatag devin parteneri într-un proiect care vizează amenajarea Lacului Gavril și a unui aquapark cu apă sărată și servicii balneare

0
203

PROIECT: DEZVOLTARE TURISTICĂ. Consiliul Județean Maramureș și Primăria din Ocna Șugatag vor deveni parteneri într-un proiect care vizează amenajarea Lacului Gavril și a unui aquapark cu apă sărată și servicii balneare, menit să crească potențialul turistic al comunei Ocna Șugatag, unde există un complex lacustru format din opt lacuri formate în urma prăbușirii ocnelor de sare.

 

În fază incipientă, cele două entități vor finanța cu 515.000 de lei elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru cele două obiective investiționale (administrația județeană urmând să disponibilizeze în acest sens 175.000 de lei pentru cea aferentă amenajării lacului și 185.000 de lei pentru cea aferentă aquaparkului, iar Primăria locală va contribui financiar cu 75.000 de lei pentru documentația aferentă amenajării lacului și 79.500 de lei pentru cea aferentă aquaparkului).

 

Lacul Gavril are o suprafață de circa 2,5 hectare și o adâncime maximă de aproximativ 30 de metri adâncime și este format prin surparea tavanelor ocnelor de sare din zonă, combinând apa sărată cu apă dulce.

 

Pentru dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și balneoclimatic din Ocna Șugatag, precum și pentru îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice, administrația județeană vizează atragerea de finanțări nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here