ASTĂZI – Se stabilește ordinea pe buletinele de vot a candidaților și a partidelor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș și pentru consilierii județeni

0
297
??????????

ALEGERI LOCALE 2024 – MARAMUREȘ. Vineri, 10 mai, nu este doar ziua celebrării Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei, Zilei Uniunii Europene şi Zilei Independenţei Naţionale a României, ci și ziua în care Biroul Electoral Județean (BEJ) Maramureș stabilește în sediul din Palatul Administrativ din Baia Mare, prin tragere la sorți, ordinea candidaților și a partidelor pe buletinele de vot la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș și pentru consilierii județeni.

 

Ordinea pe buletinele de vot pentru alegerea primarilor din Maramureș și a consilierilor locali va fi stabilită sâmbătă, 11 mai, de fiecare birou electoral de circumscripție (BEC-urile din cele 76 de UAT-uri din județ).

 

Conform legii, în prima etapă a tragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse:

 

  1. a) partidele politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior;
  2. b) organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu reprezentare parlamentară;
  3. c) alianţele politice şi alianţele electorale alcătuite exclusiv din partide politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi, partide politice care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior şi/sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu reprezentare parlamentară.

 

În a doua etapă a tragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale, care participă în alegerile locale şi care nu au fost incluse în prima etapă.

 

Candidaturile independente se înscriu pe buletinele de vot în patrulatere distincte, în partea finală, în ordinea înregistrării candidaturilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here