FAPT – Deputat Brian Cristian: USR cere sancționarea Laurei Vicol-Ciorbă și demiterea ei de la șefia Comisiei juridice

0
561
Laura Vicol-Ciorbă

CERERE DE DEMITERE. USR a depus o sesizare disciplinară pentru sancționarea deputatei PSD Laura Vicol-Ciorbă pentru abuzurile repetate și pentru votul dat în beneficiul propriului soț la dezbaterea pe proiectele Predoiu de modificare a Codurilor penale. Totodată, USR îi solicită lui Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților și al PSD, înlocuirea acesteia de la conducerea Comisiei juridice.

 

„USR a depus sesizarea disciplinară din cauza modului execrabil în care Laura Vicol-Ciorbă a condus ședința de marți a Comisiei juridice, cu încălcarea Regulamentului. Totodată, ea a ignorat Codul de conduită al parlamentarului și a votat un amendament care ar fi putut duce la scoaterea unor mijloace de probă din dosarul soțului său, inculpat pentru evaziune fiscală. Îi cerem lui Marcel Ciolacu demiterea ei și numirea unei alte persoane la șefia Comisiei juridice, pentru că este nevoie de o persoană cu probitate morală și un caracter care să nu lase loc de dubiu asupra actelor care trec de această comisie, una dintre cele mai importante din Parlamentul României, care se pronunță pe aproape toate proiectele de lege”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.

 

În sesizarea disciplinară depusă împotriva Laurei Vicol-Ciorbă, USR acuză nerespectarea de către aceasta a prevederilor Regulamentului Camerei Deputaților și încălcarea obligației prevăzute de Codul de conduită al deputaților și senatorilor de a face cunoscut orice interes care ar putea influența acțiunile sale publice.

 

În ședința de marți a Comisiei juridice, deputata PSD Laura Vicol-Ciorbă a votat amendamente care îl favorizau în mod direct pe soțul său, Vladimir Răzvan Ciorbă, în procesul în care acesta este trimis în judecată pentru fapte de evaziune fiscală și pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracţional organizat (dosarul 18266/3/2015* de la Tribunalul București, cu termen de judecată în 3 iunie 2023).

 

Laura Vicol-Ciorbă a refuzat să facă cunoscut interesul personal în cauză chiar și după ce i s-a atras atenția, de către deputatul USR Victor Ilie, cu privire la prevederile Codului de conduită.

 

Tot în ședința Comisiei juridice din data de 4 aprilie, după mai mult de două ore de dezbateri și supunerea la vot a numeroase amendamente – unele fiind admise, altele respinse -, Laura Vicol-Ciorbă a anunțat că a primit un telefon în urma căruia supune la vot varianta proiectelor de lege în forma în care acestea fuseseră supuse dezbaterii primei camere – Senatul. Or, potrivit Regulamentului propriu, Camera Deputaților trebuie să dezbată forma adoptată de Senat, în cazul de față mult diferită de forma inițială a proiectelor de lege.

 

Mai mult, în raportul întocmit de Comisia juridică sub conducerea Laurei Vicol nu au fost cuprinse amendamentele propuse de coaliția PSD-PNL-UDMR, admise de Comisie până atunci, iar apoi, în urma unei „proceduri” neregulamentare și fără precedent, au fost făcute uitate, neregăsindu-se nici în anexa cu amendamente admise, nici în aceea cu amendamente respinse.

 

* Foto: Facebook / Laura Vicol

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here