AJUTOR UTIL – Minaur Baia Mare a pierdut categoric la Timișoara, iar gazdele au evitat barajul pentru menținerea în Liga I

0
1349

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Miercuri, 22 mai 2024, în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara (fosta Sală Olimpia), în meci contând pentru etapa a 26-a a Ligii I la handbal masculin, SCM Politehnica Timișoara a câștigat, cu 35-25 (18-12), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Gabriel Badiu & Ioan Barbu, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 11 (Politehnica) și 3 (Minaur).

 

Cu Minaur în postura de favorită (s-a impus în ultimele 5 întâlniri directe – în tur, cu 30-22, la Baia Mare), ultimul meci al actualei ediții de campionat era mai important pentru gazde (care vizau evitarea barajului de menținere/promovare în Liga I), oaspeții având de ceva vreme asigurate medalii de bronz, indiferent de rezultate.

 

Timișorenii, care tocmai i-au prelungit contractul antrenorului muntenegrean Pero Milošević, adus în februarie 2024 în locul lui Mihai Rohozneanu (este un comeback pe banca tehnică a bănățenilor), vizau o victorie care, cumulată cu o înfrângere sau un egal al Stelei la București cu Potaissa Turda, putea duce la evitarea barajului de menținere/promovare în Liga I, unde au jucat și la finalul sezonului precedent (când s-au menținut în prima divizie după ce au câștigat turneul în 4, cu două echipe de Liga I – CSM Vaslui și Poli Timișoara – și două echipe de ligă secundă – CSM Făgăraș și CSM Alexandria).

 

Meciul a început cu bănățenii jucând singuri și distanțându-se până în min. 8 la 5-1. Băimărenii au venit la Timișoara cu un lot format din doar 15 jucători (unii fiind dintre tinerii mai puțin utilizați în actuala ediție de campionat), din care 3 erau portarii. În min. 14, Minaur dă senzația că vrea să revină, reducând avantajul prin golul lui Chiș la 3 goluri (8-5), însă era doar o senzație. În min. 20 gazdele marchează prin Ignat golul care le aducea o diferență de 8 goluri (13-5) – Minaur nu a contat în joc timp de alte 6 minute, nefructificând nicio situație. Repriza s-a încheiat cu un avantaj de „doar” 6 goluri, pentru că Bera a marcat în ultima secundă de pe extrema dreaptă: 18-12.

 

În repriza a doua, deși și cei mai tensionați suporteri bănățeni au înțeles în sfârșit strategia partidei, gazdele au continuat să se distanțeze, min. 41 găsind cele două formații la o diferență de 10 goluri (25-15). Și totuși, în Ghencea, steliștii se încăpățânau să conducă Potaissa Turda (min. 38, 20-19). Acolo deznodământul era mai greu de intuit. La Timișoara, în fața unei echipe tinere a Minaurului, veteranul croat Antonio Pribanić făcea legea la 36 de ani (10 goluri din 10 șuturi), iar portarul sârb Tomislav Stojković stăvilea tentativele oaspeților (7 intervenții salvatoare până în min. 45).

 

Singurul lucru care a surprins cunoscătorii în această partidă a fost time-out-ul cerut de antrenorul Alexandru Sabou din min. 45, când timișorenii conduceau devastator, cu 10 goluri diferență: 27-17. Probabil pentru o gură de apă sau pentru a le reaminti celor din teren că totuși, ce-i prea mult, e prea mult, deși Minaur părea să-și fi fixat un singur obiectiv: să marcheze toți jucătorii de câmp (aproape au reușit, excepțiile fiind Nagy, Vujovic și Barbul).

 

La Minaur a intrat și portarul Al Khafadji Hayder, mai puțin folosit și el în această ediție de campionat. Centrul georgian Giorgi Areshidze nu înțelege încă foarte bine engleza lui Pero Milošević, așa că a mai marcat un gol, apoi l-a imitat Baican (pentru că sucevenii nu prea știu de glumă) și s-a intrat în ultimele 8 minute cu 13 goluri diferență: 32-19.

 

Meciul s-a încheiat ceva mai strâns, cu „doar” 10 goluri diferență: 35-25. Dar nu a fost inutil, în Ghencea, Steaua a încheiat la egalitate, pe final, partida cu Potaissa Turda, cu 34-34, iar timișorenii și-au asigurat prezența în viitoarea ediție a Ligii I fără să participe la turneul de menținere/promovare (unde vor participa din Liga I Steaua și CSM Vaslui).

 

Pentru Minaur au marcat: Ardelean, Kotrc și Kozakevych (câte 4 goluri), Da Silva Mollino (3 goluri), Ienei, Vlad Pop, Bera și Fotache (câte 2 goluri). Portarii Buzogany și Al Khafadji au avut 6, respectiuv 5 intervenții salvatoare. De la gazde s-au remarcat Pribanić (10 goluri – tot ce a tras a fost gol), Sadoveac și Bordeanu (câte 4 goluri), portarii Pal și Stojkovic 8, respectiv 7 intervenții salvatoare.

 

Minaur a încheiat campionatul pe locul 3, iar Timișoara pe locul 10.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here