OFICIAL – Exercițiu militar de mobilizare a rezerviștilor din Maramureș: vor fi chemați la unitățile militare pentru pregătire

0
2405

CONVOCAREA REZERVIȘTILOR. În perioada 14-17 septembrie 2021, în județul Maramureș se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare. Pe timpul exercițiului, rezerviștii cu domiciliul în județul Maramureș cuprinși în planurile de mobilizare vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară.

 

Exercițiul este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul  Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale și este convocat conform legilor privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

 

 

Acest tip de exerciții se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul premergător desfășurării acestora. Activitățile se desfășoară în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here