DEVOALARE – Cine și cu ce sumă a câștigat contractul de construire a unui Centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți în comuna maramureșeană Repedea

0
306

REPEDEA – MARAMUREȘ. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Repedea, controlată de edilul Ion Miculaiciuc (PSD), a semnat în această lună contractul de execuție a lucrărilor care vizează construirea unui Centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți. Contractul, în valoare de aproape 1,78 milioane de lei (exact: 1.779.801,81 lei, suma include TVA), a fost semnat cu o asociere de firme din Baia Mare, formată din Production Szasz SRL și Xfinity Security SRL, iar lucrările trebuie finalizate în 6 luni de la semnarea ordinului de începere.

 

Licitația a avut doi ofertanți, unul respins pentru ofertă neconformă. Asocierea câștigătoare, care a licitat o sumă cu doar circa 1.700 de lei sub estimarea maximă a beneficierului, nu este la primul contract cu Primăria Repedea, în februarie 2024 semnând contractul pentru reabilitare moderată în vederea creșterii eficienței energetice a sediului primăriei locale, în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

 

Lucrările trebuie garantate 5 ani (60 de luni) și sunt finanțate în cea mai mare parte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (contractul de finanțare a fost semnat la 6 decembrie 2023).

 

••• Production Szasz SRL
Liderul asocierii, Production Szasz SRL, este înregistrat în Baia Mare. Firma a fost fondată în 2019 cu obiect principal de activitate activități de interpretare artistică (spectacole), dar în 2021 și-a modificat obiectul în lucrări de construcție a clădirilor. Este deținută de Szász István (asociat unic), originar din Cehu Silvaniei (jud. Sălaj), și a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri mai mică decât contractul semnat cu Primăria Repedea (1,5 milioane de lei) și un profit net de circa 44.000 lei, indicatori financiari realizați cu 20 de angajați, dar și cu datorii de circa 717.000 lei.
••• Xfinity Security SRL
Asociatul secundar, Xfinity Security SRL, este înregistrat în Baia Mare. Firma este specializată pe activități de pază și protecție. Este deținută de Călin Vasile Măgurean (asociat unic) și a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri mai mică decât contractul semnat cu Primăria Repedea (1,3 milioane de lei) și cu un profit net de circa 299.000 lei, indicatori financiari realizați cu 5 angajați, dar și cu datorii de circa 730.000 lei.

* Foto generică: @ccfmoldova.org

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here