INFRASTRUCTURĂ – Primăria Vișeu de Sus, 640.000 lei pentru studii de teren și studiu de fezabilitate la Varianta rutieră de ocolire a orașului

1
1902

CENTURA OCOLITOARE VIȘEU DE SUS. Oficializat încă din noiembrie 2021, când Consiliului Județean Maramureș a aprobat încheierea unui parteneriat cu Primăria Vișeu de Sus pentru construirea Centurii rutiere ocolitoare a orașului, proiectul a intrat acum, la aproape un an și jumătate, în faza elaborării documentațiilor, autoritatea locală, controlată de edilul Vasile Coman Văzaru’, atribuind două contracte în acest sens.

 

Contractele vizează studii de teren (studiu topografic și studiu de trafic) și documentații tehnico-economice (studiu de fezabilitate și documentații pentru obținerea avizelor – inclusiv certificatul de urbanism), serviciile fiind contractate prin achiziție directă și au aceeași valoare și același executant: sereleul Construct CDP din Baia Mare, controlat de inginerul Radu Vasile Cot.

 

Valoarea totală a contractelor, care au fost semnate în aceeași zi (4 mai 2023), este de 642.600 lei (sumă care include TVA – practic, lucrarea a fost ruptă în două contracte de câte 270.000 lei + TVA).

 

Conform declarațiilor publice de la momentul deciziei construirii centurii ocolitoare din Vișeu de Sus, aceasta ar urma să fie proiectată cu o lungime de circa 5 kilometri, fiind un drum nou.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Foto este cu firma lui Varzaru in prim plan si este pe strada cerbului,langa mocanita.
    centura se va realiza la intrarea in Viseu-prelungirea Bogdan voda cu Mioritei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here