HANDBAL – Minaur Baia Mare a învins Poli. Timișoara și s-a apropiat la 4 puncte de locul 4 din Liga Națională

0
391

LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 18 aprilie 2021, în turneul organizat la Turda, Minaur Baia Mare a învins SCM Politehnica Timișoara cu 23-21 (11-11), într-un meci din etapa a 25-a a Ligii Naționale de handbal masculin. În pofida scorului strâns, Minaur a condus în cea mai mare parte a jocului, forțând atât cât/atunci când a trebuit. În prima repriză, băimărenii au condus cu 7-4 și 8-10, dar bănățenii au avut un forcing de 4 minute în care au înscris de 3 ori consecutiv, iar repriza s-a încheiat la egalitate, 11-11, cu golul lui Căbuț din 7 metri, în ultimele 25 de secunde de joc.

 

În a doua repriză s-a mers cap la cap, cu câteva momente în care Minaur a încercat desprinderea pe tabela de marcaj (17-15, 20-17), dar bănățenii au revenit menținându-se în apropierea băimărenilor. Cu 5 minute înainte de final, Minaur avea deja 3 goluri avans (22-19) și și-au asigurat o victorie meritată: 23-21.

 

Pentru echipa antrenată de Alexandru Sabou au marcat Cip (7 goluri)(, Căbuț (4 goluri), Bera și Buzle (câte 3 goluri), Kotrc și Cristescu (câte 2 goluri), Dobra și Ramba (câte 1 gol) – de remarcat și prestația portarului Ionuț Ciobanu (9 intervenții salvatoare). De la timișoreni s-au remarcat Monteiro De Barros (6 goluri), Sadoveac (4 goluri), Caba (3 goluri) și portarul Tcaciuc (7 intervenții salvatoare).

 

În urma victorie de duminică, Minaur ocupă locul 5 în clasamentul Ligii Naționale, dar s-a apropiat la 4 puncte de CSM București (situată pe locul 4, cu 48 de puncte, după ce astăzi au pierdut cu 22-28, meciul cu liderul incontestabil, Dinamo, care etapa viitoare va fi și matematic campioană). Au mai rămas de disputat 5 etape. Marți, 20 aprilie, Minaur joacă cu Steaua (locul 6 – în meci contând pentru etapa 26), iar miercuri, 21 aprilie, cu CSM Făgăraș (locul 13 – în etapa 27).

 

* Foto: @ Alex Nicodim via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here